Gezondheid

Passende zorg voor iedere situatie

Iedere situatie vraagt om passende zorg. Zo hebben kersverse ouders vragen over hun pasgeboren baby en heeft een mantelzorger behoefte aan de juiste zorg voor zijn of haar vader of moeder. Terwijl ouderen het liefste zo lang mogelijk zelfstandig willen blijven wonen. Daarom kan er niet maar één soort zorg bestaan. In dit artikel wordt een aantal onderwerpen op zorggebied behandeld.

Soorten zorg

Er zijn verschillende zorgaanbieders die zorg aanbieden die past bij een situatie. Zo biedt Zuidzorg bijvoorbeeld kraamzorg, jeugdgezondheidszorg, hulp thuis en zorg thuis aan. Het werkgebied van deze aanbieder is de provincie Noord-Brabant. Woont u niet in Brabant en heeft u toch behoefte aan zorg? Kijk dan eens op internet en zoek een juiste zorgaanbieder bij u in de buurt. Hoe u dit kan doen, leest u later in dit artikel onder het kopje ‘Zorgkaart Nederland’.

Informatie over opvoeden

Vooral voor jonge ouders kan het (in het begin) nog wel eens lastig zijn om de juiste balans te vinden in het opvoeden. Dit komt vaak voor bij het eerste kind, omdat de situatie nieuw is. Er zijn verschillende websites waar u terecht kunt als u vragen heeft over het opvoeden van uw kind. Forums kunnen bijvoorbeeld steun bieden en geven inzicht op de manier waarop andere ouders het doen.

Personenalarmering

Voor ouderen die zo lang mogelijk zelfstandig willen blijven wonen kan het soms verstandig zijn om een personenalarmering aan te schaffen. Dit is een apparaatje dat in huis staat of aan een soort keycord hangt waarmee ouderen met één druk op de alarmknop contact kunnen krijgen met de aangesloten zorgcentrale. Een voordeel als u deze voor uw ouder(s) aanschaft is dat zij meteen de juiste hulp aangeboden krijgen. Daarnaast worden naasten, zoals u, ook direct geïnformeerd. Deze alarmknop kan 24/7 worden ingedrukt. Uw ouder(s) krijgen zo dus elk moment hulp wanneer nodig. Een hele geruststelling voor u en voor uw ouders is het fijn dat ze zelfstandig kunnen blijven wonen.

Zorgkaart Nederland

Wat voor zorg u ook nodig heeft, u kunt altijd kijken op de website van Zorgkaart Nederland welke recencies een zorgaanbieder heeft. Dat kan bijvoorbeeld fijn zijn als u als mantelzorger de juiste hulp voor uw ouder(s) zoekt en niet goed weet welke zorgaanbieder het beste is. Daarnaast kunt u daar een waardering plaatsen. Dat helpt anderen weer bij het maken van hun keuze. Ook kunt u zoeken op regio, waardoor u gericht zoekt naar een zorgaanbieder in uw regio. Dat werkt vaak het makkelijkste, omdat de communicatie dan persoonlijk kan blijven.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *