Gezondheid

Wat moet je je voorstellen bij een legionella behandeling?

Een legionella behandeling? Wat moet je je daar bij voorstellen? Een legionella behandeling is preventief. Wanneer de legionella bacterie geconstateerd wordt in jouw leidingen, waterreservoir, airco, watervernevelaar, douche of bad moet je ervoor zorgen dat er direct een behandeling wordt ingezet. De legionella behandeling moet ervoor zorgen dat de bacterie verwijderd wordt en dat het water weer veilig wordt.

Bij het begin beginnen

Eerst een stap terug. Wat is legionella eigenlijk? Legionella is een bacterie die in zoet- en bodemwater te vinden is. Deze bacterie is altijd aanwezig maar normaal gezien alleen in hele kleine concentraties. In deze kleine concentraties is de bacterie niet schadelijk voor mensen. De bacterie wordt wel schadelijk wanneer hij in grote hoeveelheden aanwezig is. Die grote hoeveelheden van de bacterie ontstaan wanneer het water aan een paar omstandigheden voldoet: zo moet de temperatuur tussen de 25 en 60 °C liggen. Daarnaast moet het stilstaand water zijn en als er dan ook nog biofilm in het water aanwezig is zijn de ideale omstandigheden voor de legionella bacterie bereikt.

Wacht niet te lang!

De legionella behandeling moet plaatsvinden wanneer de bacterie is vastgesteld. Dit moet gebeuren omdat de bacterie anders erg akelige gevolgen kan hebben. Denk bijvoorbeeld aan een legionella besmetting. Die kan worden opgelopen wanneer iemand besmet water inademt. Dit inademen kan gebeuren bij verdamping of verneveling van het besmette water. De bacterie komt dan in de longen terecht waar hij grote schade kan aanrichten: een longontsteking met eventueel een dodelijke afloop.

Ga voor professioneel, ga voor Purus B.V.

De legionella behandeling moet gebeuren door een professioneel bedrijf. Dit omdat het erg gevaarlijk kan zijn om te werken met besmet water. Daarnaast is er vakkundige kennis voor nodig om de legionella behandeling zo uit te voeren dat de bacterie niet meer terugkomt. Een bedrijf dat jouw legionella behandeling kan doen is Purus B.V. Neem snel contact op met dit bedrijf om erachter te komen wat de opties zijn voor een legionella behandeling bij jou!

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *