Gezondheid

Wat is een elektrische sigaret, en hoe werkt het?

Steeds meer mensen roken een e-sigaret of e-smoker. Zo’n elektrische sigaret is minder schadelijk voor je gezondheid dan het roken van een gewone sigaret. Daarnaast heeft het veel mensen geholpen om helemaal te stoppen met roken. Maar wat is een elektrische sigaret, en hoe werkt het?

Wat is een e-sigaret?

Een e-sigaret is een elektrische sigaret die werkt op batterijen. Een e-sigaret bevat een cartridge of tank waarin je een vloeistof doet, ook wel e-liquid genoemd. Deze e-liquid bevat vaak nicotine, maar je kan er ook voor kiezen om een e-liquid zonder nicotine te roken. De e-liquid in een elektrische sigaret dient als een verdampingselement.

Hoe werkt het?

Wanneer je een trekje neemt van een e-sigaret verdampt de vloeistof in stoom. Je activeert de vloeistof dus door een trekje te nemen van de sigaret. Een e-sigaret werkt door middel van een batterij. De batterij kun je opladen in een stopcontact zodra deze leeg is. Elke e-sigaret bevat zo’n batterij.

Voordelen

Het voordeel van het roken van een e-sigaret is dat het minder schadelijk is voor je gezondheid. Een e-sigaret bevat nicotine, dit is een zeer verslavende stof die je ook in een gewone sigaret kan vinden. Nicotine is echter niet enorm schadelijk voor je gezondheid. Stoffen als teer, koolstofmonoxide en stikstofoxide wel, dit zijn stoffen die je in een gewone sigaret kan vinden. Een e-sigaret bevat deze stoffen echter niet. Wil je een electrische sigaret aanschaffen? Kijk dan eens online, er zijn genoeg webshops die ze verkopen.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *