Gezondheid

Ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt!

Veel vrouwen dromen over een zwangerschap en een gezellig gezinsleven. Voor mannen ligt dit vaak wat anders. Mannen kunnen over het algemeen gezien langer wachten met het stichten van een gezin dan een vrouw. Daar waar een vrouw de kinderkamer al ingericht heeft en de geboortekaartjes al uitgekozen heeft voordat ze überhaupt zwanger is hebben mannen iets langer de tijd nodig om hier aan te wennen. De aanloop naar de zwangerschap is voor veel mannen een erg leuke tijd, maar wat als ze eenmaal zwanger is?

Positieve test

Je vrouw is al weken, misschien zelfs wel maanden, druk bezig om haar cyclus te begrijpen en uit te tellen. Als man zijnde heb je hier wellicht niet zo veel verstand van. Voor de man begint het pas interessant te worden op het moment dat er een positieve test gedaan is. Een positieve test? Ja inderdaad! Je hebt je vrouw gewoon zwanger gemaakt. Er komt een tijd aan met veel nieuwe begrippen, moodswings, intens geluk, spannende momenten en een groeiende vrouw. Je gaat voor het eerst mee naar de verloskundige, leert over de ontwikkeling van jullie kindje en je bereidt je voor op het vaderschap. Veel vaders kunnen niet wachten om hun kindje vast te houden. De zwangerschap is een bijzondere tijd, maar eerlijk gezegd beleeft een vader dit op een hele andere manier dan de moeder. Voor een moeder is het allemaal veel intenser, zij voelt de baby de hele dag bewegen en is letterlijk verbonden met jullie kindje. Voor een vader in spe is het allemaal wat verder weg. Vaak is het erg prettig om een pretecho te laten maken, dan kun je jullie kindje zien. Je kunt tegenwoordig kiezen voor een 3d of een 4d echo waarbij je dus precies ziet hoe je kindje eruit ziet en op wie hij of zij lijkt.

De bevalling

Eerlijk is eerlijk, er zijn maar weinig mensen die uitkijken naar een bevalling. Vrouwen moeten het ondergaan en we weten allemaal dat het ontzettend veel pijn doet, maar de mannen hebben ook heel wat te doorstaan. Misschien hebben ze fysiek geen pijn, maar emotioneel is het een hele zware dag. Als man zijnde moet je toekijken naar je vrouw die erg veel pijn heeft en je kunt echt helemaal niets doen. Je bent als papa in spe op dit moment een soort van over-de-rug aaier. Bereid je goed voor als vader zijnde, want het is wel zo prettig dat je weet hoe een bevalling gaat en hoe je je vrouw kunt steunen. Leer bijvoorbeeld hoe je rugweeën op kunt vangen en hoe je kunt helpen de weeën weg te puffen.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *