GezondheidVerzorging

Hulpmiddelen tijdens je kraamtijd

Hulpmiddelen tijdens je kraamtijd

Je bent net bevallen en je zit op een roze wolk. Je bent gelukkig met je lieve pasgeboren baby en wilt het liefst alles zelf doen. Toch is dit vrijwel onmogelijk. Een bevalling is niet zomaar iets, je lichaam moet hier in alle rust van herstellen. Een baby vergt continue tijd en aandacht en dit kun je je kindje kort na de bevalling niet altijd geven. Gelukkig zijn er daarom voldoende hulpmiddelen voor na de bevalling. We nemen de opties met je door.

Kraamzorg
In Nederland heb je direct na de bevalling recht op kraamzorg. Dit is erg fijn, want dit is niet in alle landen het geval. Kraamhulp zorgt voor een veilige en goede start met je baby thuis. Je kraamverzorgende maakt je wegwijs en geeft antwoord op al je vragen. Buiten het zorgen voor beschuit met muisjes helpt de kraamverzorgende ook met de zorg voor eventuele andere kinderen en het huishouden. Je krijgt ondersteuning op het gebied van borstvoeding, flesvoeding, het verzorgen van je kindje en ga zo maar door. Dit scheelt al enorm veel, er worden je in de eerste weken zo veel zorgen uit handen genomen. Na de kraamzorg ben je er klaar voor om het zelf te gaan doen. Regel je kraamzorg wel ruim op tijd, ongeveer rond de derde of vierde maand van je zwangerschap.

Kraamhulpmiddelen
Tijdens je kraamperiode heb je allerlei spullen nodig voor de verzorging van jou en je baby. Deze spullen helpen je enorm en zijn noodzakelijk. Denk hierbij aan kraamverband, kruikjes om je baby in het begin goed warm te houden, hulpmiddelen bij borstvoeding en kolven, luiers, rompertjes en ga zo maar door. Schaf deze spullen tijdig aan, zodat je niet op het laatste moment gehaast op zoek hoeft te gaan. Hoe beter je bent voorbereid, hoe geruster je aan je kraamtijd kunt beginnen.

Cursussen en informatiebijeenkomsten
Omdat het altijd goed is om meer te weten te komen over je baby en hoe je alles moet aanpakken, zijn er voldoende cursussen en informatiebijeenkomsten waarvoor je je op kunt geven. Er zijn bijvoorbeeld bijeenkomsten en cursussen over kraamzorg, borstvoeding, de verzorging van jezelf en je kind, opnieuw zwanger worden, babymassage enzovoorts. Buiten dat dit erg leerzaam en nuttig is, kan het ook erg leuk zijn om weer iets buiten de deur te doen. Ook heb je de mogelijkheid om andere kersverse vaders en moeders te ontmoeten, wat erg handig en gezellig is kan zijn.  

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *