Gezondheid

Het laten doen van een Corona Test in een teststraat

Er zijn heel veel plaatsen waar je een Corona Sneltest kunt laten doen. Die plaatsen vind je door websites te bezoeken. Inwoners van zowel grote als kleine plaatsen, van Amsterdam tot aan Utrecht en omgeving kunnen de teststraat bezoeken. Op een testlocatie worden op afspraak inwoners van de plaats en omgeving ontvangen.

De testlocatie is er dus ook voor inwoners van buiten de gemeente. Ben je geen inwoner van de plaats waar de Corona teststraat zich bevindt, dan kun je alsnog gewoon een afspraak maken. Bij het maken van eenafspraak maken corona test afspraak moet men een aantal gegevens, waaronder het mobiele telefoonnummer, aanleveren.

Na het maken van de afspraak wordt men op het afgesproken tijdstip verwacht in de teststraat. Daar moet men zijn identiteitsbewijs en zijn afspraakbevestiging tonen. Als alle gegevens in orde zijn kan de test worden afgenomen.

Het afnemen van de Corona test

Wat wordt er gedaan tijdens het afnemen van een Corona Test? Er wordt een beetje neus- en keel slijm bij jou afgenomen. Dit wordt gedaan door een wattenstaafje in jouw neus- en keelholte te brengen. Met dit wattenstaafje wordt het monster afgenomen. Uiteraard worden tijdens de afname van de test de veiligheidsvoorschriften van de RIVM in acht genomen. Is de test afgenomen? Dan hoef je niet op locatie te wachten op de testuitslag. Je kunt dus direct naar huis. Het afgenomen monster wordt in een laboratorium onderzocht. Dit onderzoek wordt gedaan met een speciale analyzer. De uitslag van de test wordt jou meegedeeld via SMS.

wattenstaaf corona test sneltest

Een snelle test

Niet voor niets wordt deze test een Corona Sneltest genoemd. De uitslag van deze test laat doorgaans niet langer dan 15 minuten op zich wachten. Binnen 15 minuten kan de uitslag dus in het laboratorium worden vastgesteld. Het kan, afhankelijk van de drukte in de teststraat, wel tot 60 minuten duren voordat jij via SMS de uitslag van de test ontvangt.

De betrouwbaarheid van een Corona Sneltest

uitslag corona testEen Corona Sneltest is een antigeentest. Er zijn verschillende antigeentesten. De in de teststraten gebruikte antigeentest is uiteraard een test die grondig is onderzocht en goedgekeurd. Deze test voldoet dus aan alle eisen die door het RIVM en de WHO aan Corona Sneltesten worden gesteld. In de teststraat wordt het monster afgenomen door een getrainde professional. Bij de afname in de teststraat is een arts aanwezig om advies te kunnen geven. Het zijn onder supervisie van een arts met een BIG-registratie afgenomen testen. De uitslag van de test wordt gecontroleerd door artsen. Deze test heeft een sensitiviteit van tenminste 80% en een specificiteit van tenminste 97%. Hiermee wordt voldaan aan de door de RIVM gestelde eisen. Het is dus een betrouwbare Corona Sneltest.

Zelf een Corona test kopen en thuis gebruiken

Een Corona zelftest kopen kan tegenwoordig gemakkelijk online gebeuren, en daarvoor hoef je de deur niet uit. Dat is wel zo prettig, want wanneer je niet weet of je het Coronavirus bij je draagt, dan kun je maar beter thuisblijven. Wat veel mensen niet weten is dat je niet altijd last van symptomen hoeft te hebben. Je kunt dus ook zonder je ziek te voelen het Coronavirus bij je dragen en over dragen.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *