Gezondheid

Het belang van personenalarmering

Veel ouderen willen het liefst thuis blijven wonen, maar komen door bepaalde lichamelijke en/of geestelijke problemen toch in een verzorgingstehuis terecht. Toch is dit lang niet altijd nodig, want soms kunnen ouderen met de juiste hulpmiddelen toch nog in hun eigen huis blijven wonen. Door een persoonlijk alarm aan te schaffen, kunnen veel mogelijke problemen door het zelfstandig wonen namelijk goed en snel opgelost worden. Wat deze vorm van alarmering precies inhoudt en welke voordelen deze alarmering met zich meebrengt, lees je op deze pagina.

Wat is personenalarmering?

Personenalarmering betreft het verstrekken van een goed werkend en betrouwbaar alarm aan een zelfstandig wonende oudere. Het alarm kan bijvoorbeeld gebruikt worden als de oudere valt, zodat er zo snel mogelijk iemand te hulp kan schieten. Het is de bedoeling om het alarm op het lichaam te dragen, zodat de oudere het alarm altijd bij zich heeft.

Het alarm voor oudere mensen wordt voornamelijk gemaakt door mensen die zelfstandig thuis wonen en geen partner meer hebben. Ze hebben wel een of zelfs meerdere mantelzorgers, maar deze verzorgers kunnen er niet altijd zijn en zien het niet altijd als er iets gebeurt. Een alarm biedt in dit geval de uitkomst, aangezien de er zo snel mogelijk gehandeld kan worden als er dringend hulp vereist is.

De voordelen van een persoonlijk alarm

Er zijn enkele voordelen verbonden aan het investeren in een persoonlijk alarm voor een zelfstandig wonende oudere. De belangrijkste voordelen van dit alarm, zijn de volgende:

– De oudere kan snel en eenvoudig alarm slaan, ook als hij of zij niet zo veel technische kennis heeft.

– De meldcentrale van het alarm is 24 uur per dag beschikbaar. Ook als de oudere in de nacht valt, kan er dus meteen iemand ingeschakeld worden om te gaan kijken.

– Is er hulp nodig, dan wordt deze hulp meteen ingeschakeld. Er kan een arts of verpleegkundige worden geseind om langs te gaan, maar de buurman kan ook een seintje krijgen om even te gaan kijken.

– De complicaties van het te lang op de grond liggen na een val nemen af. Denk hierbij aan heupproblemen, maar ook aan doorligplekken en een longontsteking.

Daar komt nog bij dat het alarm mantelverzorgers een gerust gevoel geeft. Valt de oudere namelijk, dan hoef je je geen zorgen te maken dat hij of zij uren blijft liggen.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *