Gezondheid

Een goede start met Puur Verloskunde

Ben jij in verwachting? Van harte gefeliciteerd. Wanneer je voor de eerste keer zwanger bent, zal er in de aankomende maanden nog veel op je af gaan komen. Je buik wordt dikker, je eetpatroon veranderd en je zal op den duur de eerste schopjes van je kindje gaan voelen. Ook als je al vaker zwanger bent geweest, blijft de zwangerschap een heel bijzondere periode. Voor de gezondheid van jou en je kindje is het van belang om een aantal keer tijdens de zwangerschap te controleren hoe het met jullie gaat. Dit is de taak van een verloskundige. Het staat jou vrij om een keuze te maken voor een verloskundige. Een van de vele praktijken waar je terecht kan is Puur Verloskunde.

 

Wanneer je nog niet eerder zwanger bent geweest, zal het voor jou nieuw zijn wanneer er welke dingen staan te gebeuren. Daarom hieronder een overzicht van de tijdsplanning die je met een verloskundige door zal lopen:

 

Eerste periode

Tussen de 6 en 10 weken wordt een zwangerschap ontdekt. Vanaf dat moment kan je direct bij een verloskundige terecht voor een intakegesprek. Bij Puur Verloskunde krijg je dan een gratis echo. Bij 12 weken kom je langs om de voortgang te bespreken, is het belangrijk dat jij je hebt aangemeld bij een kraamzorgbureau en wordt er een echo gemaakt om te kijken wanneer je precies bent uitgerekend. Elke vier weken vindt er een controle plaats. De bloeddruk wordt gemeten en er wordt gevoeld hoe kindje groeit en naar het harte geluisterd. Bij Puur Verloskunde is dan altijd ruimte om je vragen te stellen. Bij 20 weken vindt nog een echo plaats. Vanaf

 

Laatste periode

30 weken zal je elke drie weken terugkomen voor een controle. Met 33 weken wordt er een plan gemaakt voor de geboorte. Wil je thuis of in het ziekenhuis bevallen? Wie wil jij er bij hebben? En op welke manier wil jij bevallen? Bij 36 weken is er een uitgebreide controle in de praktijk van Puur Verloskunde. In de laatste week heb je wekelijks contact met de verloskundige.

 

Wil jij graag door een kleinschalige en persoonlijke verloskundigen praktijk klaargestoomd worden voor de bevalling en je aanstaand moederschap? Kies dan voor Puur Verloskunde.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *