Gezondheid

Zo blijf je fit op kantoor!

Een kantoorbaan staat bekend als het meest ongezonde beroep ter wereld. Je zit acht uur lang op een stoel, hebt weinig beweging of er hangt een hoog snack gehalte. Probeer deze ongezonde gewoontes te doorbreken en blijf – dankzij je kantoorbaan – fit en gezond! Misschien is dit niet makkelijk, maar er zijn een aantal manieren om je ongezonde gewoontes op kantoor af te leren.

Keep on moving

Doordat je in principe 8 uur achter je computer doorbrengt, beweeg je amper tot weinig. Probeer jezelf aan te wennen om wat vaker achter je bureau vandaan te komen. Dit kan al door regelmatig drinken te halen, voor jezelf en je collega’s. Daarnaast kun je in de pauze even gaan wandelen of af en toe met de rokers mee voor wat frisse lucht (nouja, fris.. ). Een fitnessruimte in je kantoorpand? Dan heb je geluk! Plan voor of na je kantoordag een uurtje fitness in. Frame21 uit Roosendaal is een goed voorbeeld. Bijzonder aan dit pand is dat je verschillende kantoorruimtes kunt huren, zo creëer je flexibele werkplekken en kun je gebruik maken van verschillende faciliteiten. Neem eens een duik in de ballenbak, plan een fitness uurtje of neem wat vaker de trap in plaats van de lift. Wist je dat je ook je buik- en beenspieren kunt trainen achter je bureau? Bijvoorbeeld door je benen te liften en weer naar de grond te laten zakken. Als je dit ieder uur 10 keer doet, heb je toch gesport!

Gezond eten

Gezond eten is altijd een lastig dingetje op kantoor. Op maandag is er iemand jarig, op dinsdag gaat er iemand stoppen en zo is er iedere dag wel een reden voor een borrel. De ene keer is het taart, de andere keer is het een andere snack. Leer dus nee te zeggen, ook tegen de bitterballen op de vrijdagmiddagborrel! Daarnaast is het belangrijk dat je jezelf niet laat verleiden door allerlei lekkernijen uit de kantine. Neem je eigen gezonde lunch mee en zorg dat je genoeg bij hebt. Een paar extra stukken fruit zorgen er net voor dat je de verleiding kan weerstaan en met je hand uit de snoeppot kunt blijven. Een andere tip is om deze snoepjes te vervangen door groente snacks of stukken fruit. Een stuk gezonder en dan is het minder erg als je iedere dag een paar keer naar de snoeppot grijpt.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *