Gezondheid

De voor en nadelen van lenzen

Tegenwoordig wordt er steeds vaker gekozen voor lenzen. De bril loopt een beetje achter wat dat betreft. Maar waarom kiezen mensen steeds vaker voor lenzen. Wat zijn nou eigenlijk de voordelen, en hebben lenzen ook nadelen. Op het moment dat je merkt dat je ogen achteruit gaan moet je naar een opticien. Hier zullen je ogen worden opgemeten en de uitslag zal snel volgen. Het is zeker geen schande als je een bril of dus lenzen nodig hebt. Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor beide opties. Een bril is bijvoorbeeld makkelijk, maar is dan weer gevaarlijker voor balsporten. Bij lenzen zie je niet dat je ze in hebt, maar die kunnen weer niet onbeperkt op je ogen blijven zitten. Ook moet je bij lenzen om de zoveel tijd weer nieuwe lensvloeistof aanschaffen om je lenzen te blijven reinigen.

Voordelen

Je hebt gekozen voor lenzen, dit heb je gedaan omdat je met lenzen meer voordelen ziet dan met een bril. Ten eerste het geld. Lenzen zijn bijvoorbeeld goedkoper dan een bril inclusief montuur en glazen. Het is wel zo dat je om de zoveel tijd nieuwe lenzen moet bestellen. Maar over het algemeen zijn lenzen goedkoper. Ook is het beter voor als je actief bent met sporten. Met een bril moet je er toch altijd rekening mee blijven houden. Met lenzen loop je tijdens het sporten geen gevaar dat deze schade oploopt.

Nadelen

Natuurlijk heeft het dragen van lenzen ook meerdere nadelen. Zo is de kans dat je ogen na een tijdje beginnen te irriteren groter. Ook is het aanschaffen van alleen lenzen niet genoeg. Je moet lensvloeistof erbij kopen, deze lensvloeistof is op zich makkelijk te verkrijgen, Maar je moet wel zorgen dat je de goede lensvloeistof koopt, sommigen soorten zijn kwalitatief vrij slecht en kunnen juist schade aan je ogen aanbrengen.

Bekijk dus eens alle mogelijkheden voor je beslist of je een bril wilt of toch voor lenzen kiest.

 

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *