Gezondheid

De e-sigaret

De e-sigaret kopen veel consumenten die willen stoppen met roken of op een minder ongezonde manier het roken willen voortzetten. Ook wordt vaak voor de e-sigaret gekozen omdat deze vele male goed koper is dan het roken van sigaretten.

Als je tien jaar geleden het woord e-sigaret zou gebruiken werd je raar aan gekeken, niemand wist toen nog wat een e-sigaret was. Vandaag de dag is de e-sigaret een serieuze trend aan het worden, steeds meer mensen stappen jaarlijks over op de e-sigaret om een gezonder en goed koper leven tegenmoed te gaan.

Wat is een e-sigaret?
Simpel gezegd is een e-sigaret een elektronisch apparaatje dat een nicotine oplossing omzet naar een damp. Deze damp kun je als roker inhaleren om je nicotine behoefte te bevredigen.

De e-sigaret bestaat uit verschillende lossen onderdelen, een clearomizer met daarin een coil, en een driptip erop, en aan de clearomizer zit een batterij.
Een clearomizer is een tankje waarin je de nicotine oplossing giet (ook wel e-liquid genoemd). De coil die zich in de clearomizer bevindt is een gloeispiraaltje dat de e-liquid verdampt en naar de driptip door stuurt zo dat de damper via de driptip de damp kan inhaleren om zijn of haar nicotine behoefte te bevredigen. Tot slot zit op de clearomizer nog een batterij om de coil te voorzien van energie, zodat deze haar werk kan doen.

5/5 - (2 stemmen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *