Gezondheid

BHV cursus op een unieke vestiging in Ede

Ieder bedrijf is verplicht een minimaal één BHV’er aanwezig te hebben in het bedrijf die goed kan handelen in crisissituaties. Het is namelijk zo dat veel jongeren op de spoedeisende hulp belanden omdat zijn een ongeluk hebben gehad op de werkvloer. Een BHV’er moet natuurlijk weten wat de beste manier van handelen is op dat moment. Dit leer je vaak het beste in oefensituaties die soortgelijk zijn zodat er geoefend kan worden. De BHV cursus in Ede heeft hier uitgebreide mogelijkheden voor zodat jouw personeel weet hoe ze om moeten gaan met crisis situaties.

Wat doet een BHV’er?

De taken van een iemand die over een diploma beschikt kunnen kort en bondig weergegeven worden. Het verlenen van eerste hulp bij ongevallen is één van de taken die een BHV’er moet doen wanneer die persoon beschikt over een diploma. Een andere taak is het bestrijden van brand en de gevolgen hiervan. Iemand met een BHV diploma moet dus weten wat er gedaan moet worden in een situatie wanneer er brand ontstaat, en natuurlijk wat er niet moet gebeuren zodat het niet escaleert. De laatste taak is het alarmeren van alle aanwezigen. Dit moet natuurlijk op een gepaste manier gebeuren en deze mensen moeten in veiligheid gebracht worden. Ook dit is een taak die ertoe behoort.

Wat leert men op een BHV cursus?

Het is van belang om in realistische omgeving te leren wat je moet doen in een crisissituatie. Het zou namelijk vreemd zijn dat wanneer je in een ziekenhuis werkt je in een ander soort gebouw met andere apparatuur leert hoe je de situatie onder controle krijgt. In Ede kan er in verschillende soorten gebouwen getraind worden. De training zal een aantal onderdelen bevatten zoals een theoriesessie en het praktijk gedeelte. In het praktijk gedeelte zullen er verschillende situatie gecreëerd worden. Wat bijna bij iedere cursus geleerd wordt is levensreddend handelen. Hiermee wordt bedoeld dat er gereanimeerd kan worden wanneer dit nodig is. Verder wordt er geleerd hoe je in verschillende situaties een evacuatie het beste kunt leiden. Het is namelijk belangrijk dat er niet totale paniek ontstaat wanneer er een melding binnenkomt. Dit kan namelijk situaties alleen maar verergeren. Als laatst zal er aandacht besteed worden aan het bestrijden en verminderen van brand. Wanneer er brand ontstaat kunnen er een hoop redenen zijn waardoor het is ontstaan. De BHV’er moet in staat zijn om te zien wat voor een soort brand het is, en hoe hier het beste op gereageerd kan worden. Het is belangrijk om te weten welke brand met welke middelen geblust mag worden. Verkeerde middelen kunnen de situatie levensgevaarlijk maken. Er moet dus kennis zijn van de middelen, maar ook hoe je deze middelen het beste in kunt zetten. Ook dit wordt geleerd wanneer er een cursus gevolgd word.

Wanneer er één iemand of een aantal mensen in het bedrijf een diploma hebben is het verstandig om de kennis up-to-date te houden. Materialen veranderen, middelen veranderen en mensen ook. Een herhaling op zijn tijd is dus noodzakelijk.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *