Geldzaken

Het grote verschil tussen particuliere en zakelijke energie: wat is dat?

Veel mensen denken dat particuliere energie en zakelijke energie exact hetzelfde is, maar dit is zeker niet het geval. Particuliere energie en zakelijke energie zijn beide vormen van energie die je kunt gebruiken om een pand van elektriciteit te voorzien, maar er zit verschil tussen die twee vormen. Ben jij benieuwd waarom zakelijke en particuliere energie van elkaar verschillen? Lees dan in dit artikel wat het belangrijkste verschil is tussen zakelijke en particuliere energie.

Zakelijk energie afnemen versus particulier energie afnemen

Het belangrijkste verschil tussen zakelijk energie afnemen en particulier energie afnemen, is niet dat je jouw energiecontract op naam van je bedrijf zet. Dit is natuurlijk wel het geval, maar niet het grootste verschil. Het grootste verschil tussen zakelijke energie en particuliere energie is de prijs. De kosten van de energie verschillen erg van elkaar. Neem je zakelijk energie af, dan hoef je geen btw over de energiekosten te betalen (deze kun je terugvragen) en zijn de energiekosten bovendien aftrekbaar van je omzet. Dit betekent dat je maandelijks minder betaalt voor het afnemen van energie, maar ook dat je meer winst overhoudt door een zakelijk contract af te sluiten.

Particulier energie afnemen als ondernemer? Je bent vaak duurder uit

Als je eigenaar bent van een eenmanszaak, kun je zelf kiezen of je zakelijk energie afneemt of toch een contract afsluit als particulier. Het afsluiten van een particulier contract lijkt misschien wat gemakkelijker, omdat je dan niet over hoeft te stappen, maar het afnemen van zakelijke energie is vaak interessanter. Sluit je een zakelijk energiecontract af, dan geniet je van alle bijkomende voordelen en bespaart u geld. Zo houd je meer winst over, simpelweg door slim met de energiekosten om te gaan.
Misschien is het gemakkelijk om bij de huidige energieleverancier te blijven, maar het overstappen naar een zakelijk energiecontract loont zeker. Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer ondernemers zakelijk energie afsluiten.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *