Help! Ik heb een terechte aanmaning ontvangen, wat nu?
Het is woensdagavond. Na een lange dag hard werken, stapt u nietsvermoedend langs de voordeur. Vanavond doet u helemaal niets meer. Lekker eten. Schoenen uit. Voeten op tafel. Rust. Terwijl u richting de kapstok loopt, bladert u door uw post. Opeens trekt u wit weg: een brief van het incassobureau. Bent u dan toch die ene bestelling of opdracht vergeten te betalen? En nog belangrijker: wat kunt u er nu nog doen? In deze blog vertellen wij welke stappen u bij een terechte aanmaning kunt nemen.
Neem altijd contact op
Heeft u een aanmaning ontvangen? Dan doet u er altijd goed aan om contact op te nemen met het incassobureau. Dit kunt u het beste doen met een aangetekende brief. Ook als u de rekening al betaald heeft. Of als er sprake is van een misverstand. Zo voorkomt u vervelende situaties.
Betaal de rekening
Betreft de aanmaning een rekening die u simpelweg bent vergeten te betalen? En had u het geld al voor de schuldeiser klaarliggen? Betaal de rekening van het incassobureau dan zo snel mogelijk. In een aangetekende brief legt u de situatie uit en geeft u bewijs van betaling. Houd vooral het hoofd koel. Het gebeurt iedereen wel eens dat er een rekening over het hoofd wordt gezien. U bent echt niet de eerste.
Vraag om een betalingsregeling
Klopt de rekening, maar kunt u het bedrag niet in één keer missen? Dan kunt u het incassobureau vragen om een betalingsregeling. Dit doet u aan de hand van een aangetekende brief. Gaat het bureau akkoord? Zorg er dan voor dat u een afspraak maakt die u kunt nakomen. Wordt uw verzoek afgewezen? Dan zit er niets anders op dan het bedrag in één keer te betalen.
Vergeten om een rekening te betalen? Dan kan er zomaar een aanmaning bij u op de mat vallen. Heel vervelend natuurlijk. Maar het is belangrijk dat u meteen in actie komt. In alle gevallen doet u er goed aan om het incassobureau een aangetekende brief te sturen. Bent u het met de rekening eens? Betaal deze dan alsnog aan het incassobureau. Lukt dat niet in één keer? Vraag dan om een betalingsregeling. Zo rondt u de zaken netjes af.