Geldzaken

BIC codes banken: Updates

BIC codes van banken worden aangepast

De Bank/Business Identificatie Code of de BIC code wordt gebruikt om bij grensoverschrijdende betaaltransacties de bank te kunnen identificeren naar waar het geld gestuurd wordt. Deze codes kunnen na verloop van tijd aangepast worden of verwijderd worden uit de lijst van SEPA (Single Euro Payments Area) BIC codes. In sommige gevallen wordt de oude benaming Swift nog gebruikt.

Meer informatie omtrent BIC CODE => klik hier

Welke Bic codes 2015?

Hieronder geven we een overzicht van BIC codes die gewijzigd zijn en over welke banken dat het gaat.

  • De Bank Identifier en de BIC van Levob Bank (OVBN en OVBNNL22) zijn verwijderd uit de SEPA BIC-lijst. In plaats hiervan wordt de BIC en Bank Identifier van Achmea Bank (ARBNNL22 en ARBN) gebruikt.
  • Recentelijk zijn de BIC en Bank Identifier van ASR Bank verwijderd uit de SEPA BIC-lijst.
  • De BIC en Bank Identifier van China Construction Bank (Europe) S.A. Amsterdam Branch zijn toegevoegd aan de SEPA lijst. de BIC code: PCBCNL2A en de bank identifier: PCBC
  • De Bank Identifier en BIC van bunq bank zijn toegevoegd aan de SEPA lijst. De BIC code:  BUNQNL2A en de Bank identifiër:  BUNQ

Om een volledig en complete lijst te bekomen van de Bank identificatie codes surf je naar: http://www.swift.com/biconline/index.cfm . Hiervoor dien je wel een account te hebben.

BIC aanvragen?

Financiële instellingen kunnen zelf een BIC code aanvragen. Dat kan op de website van Swift code: http://www.swift.com/assets/swift_com/documents/products_services/BIC_Registration_Procedures_20150130_v1_1.pdf Hiervoor dient men zich te houden aan de ISO 9362:2014 norm die bepaalt hoe zulke codes er moeten uitzien.

aanvraag BIC code
Registration Authority (RA)

Minder verkeerde overboekingen

Minister Dijsselbloem meldde dat het aantal verkeerdelijke overboekingen sinds de invoering van de IBAN in augustus 2014 sterk is afgenomen. De afname bedraagt ongeveer 2/3 ten opzichte van het jaar ervoor. De overgrote meerderheid van de fouten kwam door tikfouten van de gebruikers die per ongeluk resulteerde in een werkend rekeningnummer. Aangezien alle IBAN nummers 2 controlegetallen hebben, zou hierdoor het aantal verkeerde boekingen drastisch verminderd zijn.

5/5 - (1 stemmen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *