Geldzaken

Beschermingsbewind aanvragen


beaschermingsbewind aanvragen
Wanneer je boven de 18 jaar oud bent, wordt je beschouwd als handelingsbekwaam. Je bent dan zelf verantwoordelijk voor je financiële handelingen. Sommige mensen kunnen niet overweg met deze verantwoordelijkheid, waardoor ze een verhoogd risico hebben om in financiële problemen komen en soms ook daadwerkelijk hier mee te maken krijgen. In sommige gevallen is het zo ernstig dat ze zelfs hun huur en andere belangrijke zaken niet kunnen betalen. Hiernaast kunnen mensen ook in financiële problemen geraken door situaties waar ze zelf geen controle hebben. Je kunt hierbij denken aan ontslag. Wanneer je ontslagen bent heb je in de meeste gevallen minder te besteden dan voorheen. Door beschermingsbewind aan te vragen kan er een bewindvoerder worden aangesteld  zodat je uit je financiële problemen kunt komen.

Hoe kan je  beschermingsbewind  aanvragen?
Voordat je de rechter akkoord geeft voor je verzoek zul je aan een aantal voorwaarden moeten voldoen. Ten eerste zal je naar de sociale dienst van je gemeente moeten gaan om een minnelijk traject te starten. De schuldhulpverlener van het minnelijke traject zal al je schuldeisers benaderen om een akkoord te maken voor de openstaande schuld. De schuldhulpverlener zal een verzoek indienen bij de schuldeisers om een gedeelte van het schuld kwijt te schelden. Wanneer dit akkoord er is zal er geen schuldsanering aangevraagd hoeven te worden. Je zal dan een maandelijks een vast bedrag moeten betalen totdat het openstaand schuld afgelost is.
Wanneer één of meerder schuldeisers niet akkoord gaan zal er een verzoek ingediend worden bij de rechtbank voor de schuldsanering. Als de rechter akkoord gaat met dit verzoek zal hij bewindvoering aanvragen voor jouw zaak bij een bewindvoerder.

5/5 - (1 stemmen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *