Geldzaken

Alles over assistent accountant

Hoe wordt je een assistent accountant?

De assistent accountant is vaak werkzaam bij een accountantskantoor. De assistent accountant doet de uitvoeringen en/of de controle van financiële administratie ook voert zij/hij de boekhoudkundige werkzaamheden uit. De assistent accountant stelt ook de balans op en doet de belastingaangifte. Naast al deze werkzaamheden heeft de assistent accountant veel contact met de klant. De assistent accountant houdt de klant op de hoogte. Naast het contact met de klant en de werkzaamheden is tijd. Het is erg belangrijk dat alles op tijd wordt geregeld, de belastingaangifte moet voor een bepaalde datum gedaan zijn. Het werk heeft dan erg drukke periodes, maar ook minder drukke periodes. Als assistent accountant moet je goed en snel kunnen schakelen en een duidelijk overzicht houden. Het werk is vaak routinematig, maar door de verschillende klanten waar je mee te maken hebt blijft het toch afwisselend.

De opleiding tot assistent accountant

Als je een VMBO opleiding (kaderberoepsgerichte leerweg, Gemengde leerweg of Theoretische leerweg) hebt gevolgd en behaald of een overgangsbewijs van HAVO/VWO naar HAVO/VWO 4 nodig kun je de opleiding Assistent- accountant, financiële beroepen volgen. Deze opleiding is een niveau 4 opleiding. De opleiding 2 leerwegen; BOL en BBL. De opleiding duurt 3 tot 4 jaar. Heb je je diploma behaald en wil je verder leren? Dan kun je de HBO- opleiding Accountancy gaan volgen.

Deze opleiding duurt 4 jaar, op sommige scholen duurt deze opleiding 1,5 tot 2 jaar. Na het behalen van je bachelor Accountancy kun je verder leren, een masteropleiding accountancy wel op HBO- niveau. Deze opleiding leidt je op tot een AA- accountant.

5/5 - (1 stemmen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *