Geldzaken

Aankoopmakelaar en verkoopmakelaar

Bij het aankopen van een woning kun je kiezen voor een aankoopmakelaar. Een aankoopmakelaar kan je helpen bij het kopen van een huis. Hij of zij kan tips geven, helpen bij de onderhandelingen en eventueel ook woningen zoeken. Zo’n makelaar kost uiteraard geld, maar veel mensen die voor zo’n persoon hebben gekozen ervaren dit als prettig. Uiteraard is het ook mogelijk om helemaal niemand in te schakelen en zelf de hele transactie te doen.

Huis snel verkopen

Bij het verkopen van een woning geldt min of meer hetzelfde. Ook dit kun je met of zonder makelaardij doen. Beide gevallen hebben voor- en nadelen. Het voordeel van het zelf verkopen van een huis is dat je uiteindelijk geen courtage hoeft af te dragen, maar anderzijds duurt het vaak wel langer om een huis te verkopen. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om 50% van de courtage die je anders had moeten afdragen te steken in de promotie van de woning. Zo kun je advertentieruimte kopen bij een krant of een Te Koop bord in de tuin zetten, maar bedenk wel dat je niet alle promotiekanalen hebt die de makelaar vaak wel heeft.

Woon je in een plaats als Soest, dan is een verkoopmakelaar Soest een mogelijkheid. Het zal er zeker voor zorgen dat je sneller een woning zult verkopen. Het inschakelen van een verkoopmakelaar is natuurlijk wel duurder, maar uit onderzoek is het gebleken dat, zoals aangegeven, je woning wel sneller wordt verkocht. Wil je je woning dus zo snel mogelijk kwijt, dan raden we je zeker aan om te kiezen voor een makelaardij.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *