Gadgets

Tips voor het besturen van een drone

Wanneer je een drone of quadcopter gaat kopen dan is je eerste gedachte waarschijnlijk: Hoe breng ik het onbeschadigd terug aan de grond? Dat is zeer logisch en je bent zeker niet de enige die nog onzeker is over je vliegkwaliteiten. Het is nu eenmaal ook een bezigheid waarbij oefening kunst baart. In dit artikel staan een aantal tips wat het vliegen met een drone een stuk makkelijker kan maken.

Ruimte en rust

Wanneer je begint met vliegen dan is het navigeren van je drone in de juiste richting waarschijnlijk het grootste probleem. Is je drone gedraaid tijdens het vliegen? Dan is links opeens rechts en andersom. Dit kan je voorkomen door een headless mode in te stellen. Echter is het stukje controle over je drone vaak een stuk minder in deze periode. Zoek daarom eerst een groot grasland of park op waarbij je ook geen bomen of andere hindernissen hebt. Ook massa’s mensen of verkeer is niet aan te raden gedurende deze periode. Het kan namelijk zomaar zijn dat er gevaar ontstaat voor andere mensen. Wanneer je een zachte ondergrond hebt is een iets te harde landing in de beginfase ook nog niet het einde van je drone. Kies daarom het liefst voor een grasondergrond. Zand gaat namelijk overal tussen in zitten, wat je drone zeker niet ten goede komt!

Vlieg vaak, maar niet te lang achter elkaar

Je kunt jezelf pas enigszins ervaren noemen met ongeveer 100 vlieguren met je drone. Dat staat gelijk aan ongeveer 400 volle batterijen. Echter ben je vaak na een half uur vliegen met een drone vermoeid en raak je de concentratie kwijt. Wanneer je je concentratie kwijt raakt ga je foutjes maken, hetgeen wat je je drone kan kosten.

Vol gas met je drone!

Stijg je net op en wil je er vandoor gaan? Gebruik dan je gas optimaal. Wanneer je met te weinig gas opstijgt kan je drone voor over slaan. Hierdoor slaat hij vast en met een beetje pech heb je dan je eerste schadegeval te pakken. Wanneer je bang bent dat hij te hoog gaat kun je de gas al snel verminderen. Kijk op het youtubekanaal van www.koopjedrone.nl voor een aantal voorbeelden waarin succesvol gevlogen wordt met verscheidene drones.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *