Gadgets

Is een hoverboard veilig?

De beste manier om hoverboard brand te voorkomen is om een hoverboard te kopen van een betrouwbare fabrikant die hoogwaardige componenten gebruikt. Een andere goede manier is om het laadproces te volgen, tenminste als je de eerste keer gaat opladen. Als je absoluut zeker wil zijn van een goede kwaliteit lader, is het ook raadzaam dat deze afkomstig is van een gerenommeerde leverancier. Een andere goede manier om brand te voorkomen is om gewoon voorzichtig te zijn met je hoverboard. Laat het niet vallen, schop het niet, sla het niet en bewerk het niet met scherpe voorwerpen mee. Elk van deze dingen kan de scheidingsvellen schade in de accu en brand veroorzaken.

Er is een bedrijf nu die “hoverboard brandwerende kluizen”verkoop, die ervoor zou zorgen dat de Li-Ion batterij brandveilig is. Slordige batterijen die niet goed getest zijn, is een van de belangrijkste redenen waarom hoverboards exploderen. Een UL test simuleert wat er gebeurt als een batterij cel opwarmt. De tweede simuleert een batterij die doorboord wordt. In beide tests, kunnen de cellen exploderen met echte kracht.

De meeste hoverboards die UL getest zijn hadden een matrix van 24 batterijcellen, dus de plaats in de betonnen kamers proeven waren ongeveer 24 keer kleiner dan het explosiegevaar van een gehele hoverboard. De meeste van de accucellen waren in krimpfolie verpakt in plastic, wat betekent dat ze niet veel bescherming tegen vonken en perforaties hebben. Het is bijna onmogelijk voor een consument om te controleren of de batterijen in hun hoverboard veilig is. Maar als de fabrikanten begint met het verschepen UL-gecertificeerd hoverboards, is de veiligheid in ieder geval iets meer gevalideerd dan een hoverboard die niet getest is.

 

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *