Gadgets

Een hoverboard kopen

Een hoverboard is een modern vervoersmiddel dat sinds een paar jaar op de markt is. Tegenwoordig komen veel van deze apparaten uit China en niet ieder toestel is van even goede kwaliteit. Daarom vragen kopers zich af waar ze op moeten letten bij het kopen van een hoverboard.

Ze mogen er weliswaar hetzelfde uitzien, maar er is wel degelijk een verschil tussen de toestellen. Over het algemeen is het raadzaam te letten op het moederboard, de lithium-ion accu en de wielen.

Moederbord
In een airbord zit een moederboardsysteem bevestigd. Deze bestaat uit een moederboard en twee sensorboards. De sensorboards zitten links en rechts onder het drukpad. Deze sensoren registreren de bewegingen die je maakt. Daardoor weet het apparaat dus welke kant je op wilt.

De sensoren worden doorgegeven aan het moederbord, die de acties vervolgens aanstuurt. De bediening van het apparaat is deels te vergelijken met een toetsenbord en muis: de sensoren geven richting aan je apparaat. We kaarten het moederboardsysteem aan, omdat het belangrijk is naar de logo’s van het toestel te kijken.

In principe zijn er drie logo’s te bespeuren. De hoverboard met een Taotao logo zijn van goede kwaliteit. Taotao is de originele producent van het moederboardsysteem en verzorgt bovendien alle printplaten die er in het apparaat te vinden zijn. Er zijn tegenwoordig Chinese fabrikanten die geprobeerd hebben het moederboard na te maken. Er is behoorlijk bezuinigd op het productieproces en daarom is een veelvoorkomend euvel bij deze airboards dat ze gemakkelijk stuk gaan.

Absoluut te vermijden zijn de hoverboards die geen moederboard aan boord hebben. We raden af deze aan te schaffen, omdat deze toestellen van zeer slechte kwaliteit zijn. Zonder moederboard kunnen de bewegingen niet juist geregistreerd worden. Dit maakt het bedienen van het toestel behoorlijk lastig. Daardoor bewegen de linkerhelft en de rechterhelft van het board niet tegelijk, waardoor de kans levensgroot is dat de gebruiker zal vallen.

Lithium-ion accu
Kijk bij de aanschaf ook naar het soort accu. De Lithium-ion accu’s met 10 cellen gaan de helft langer mee dan de accu’s met 20 cellen. Daardoor kan deze maar een paar kilometer rijden op een volle accu. De accu’s van Samsung en LG zijn doorgaans van veel betere kwaliteit dan de accu’s van Chinese fabrikanten. LG en Samsung zijn experts in de ontwikkeling van accu’s. De Chinese accu’s hebben maar een beperkte duur en gaan bovendien snel stuk.

Wielen
Ten slotte kun je letten op de wielen die onder het board bevestigd zijn. Er is een wereld van verschil tussen de kwaliteitswielen en de goedkope wielen die onder namaakproducten te zien zijn. De wielen hebben ieder een wattage. Zo zijn er wielen met 350 watt en 250 watt op de markt. De wielen met 350 watt per wiel hebben veel meer kracht en zijn daarom sterker dan de variant van 250 watt per wiel. De wielen met 350 watt zijn veel sneller en bovendien is het gemakkelijker heuveltjes op te rijden.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *