Eten en drinken

Zo maak je je eigen moestuintje

Door je eigen moestuintje aan te leggen, eet je altijd gezond en kan je ondertussen veel geld besparen op de wekelijkse boodschappen. In het moestuintje leg je namelijk allerlei groentesoorten aan, die je vervolgens niet meer in de supermarkt hoeft te kopen en lekker vers uit de tuin kunt halen. Wil jij graag gezond eten maar weet je niet goed hoe je dat kunt doen? Wil jij een eigen moestuintje aanleggen, maar heb je geen idee hoe je dit moet doen? Lees dan in dit artikel welke drie stappen je moet volgen om je eigen moestuintje te maken.

Stap 1: de juiste plek kiezen en de grond vlak maken

Het eerste wat je moet doen om een moestuintje aan te leggen, is het kiezen van de juiste plek voor je tuintje. De moestuin moet op een plek komen waar een deel van de dag zon op staat, maar er moet ook regelmatig schaduw op de plek komen. Heb je de juiste plek gevonden voor jouw moestuin, dan maak je de grond hier mooi vlak. Dit doe je door eerst met de tanden van de hark de grond in te gaan en de grond om te ploegen, om vervolgens met de platte kant van de hark alle aarde gelijkmatig te verdelen.

Stap 2: woel de aarde goed los en strooi moestuingrond

Je moet de aarde goed omwoelen om ervoor te zorgen dat de zaadjes op de juiste manier in de aarde terecht komen. De beste manier om de aarde om te woelen, is door een tuinkrabber te gebruiken. Deze tuinkrabber gebruik je niet alleen om de grond om te woelen, maar ook om eventuele wortels in de grond en onkruid te verwijderen. Is de grond goed omgewoeld en vers, dan strooi je ongeveer 10 centimeter biologische moestuingrond in je moestuintje. Hark de grond mooi glad en je kunt naar de volgende stap van het aanleggen van je moestuintje.

Stap 3: verdeel de grond in vlakken

De laatste stap van het vormen van je eigen tuintje om te zaaien, is het verdelen van de grond. Dit doe je bij voorkeur in vier gelijke vlakken, die je markeert met behulp van touw en paaltjes. Heb je vier vlakken gemaakt in de tuin, dan bepaal je welke groentesoorten in welk vlak moeten komen te staan.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *