Eten en drinken

Speciale broodsoorten

Speciale broodsoorten

Nederland is een echt broodland. We hebben hier een ongekend groot broodassortiment. Dit is ook nodig, aangezien de meeste Nederlanders twee of soms drie keer per dag brood eten. Er zijn dus enorm veel soorten brood. Als je een keer wat anders dan anders wilt, is het een idee om deze speciale broodsoorten een keer te proeven. Tijdens een speciale lunch of bij een warme maaltijd of borrel.

Biologisch karakterbrood
Biologisch karakterbrood van Jan Linders is een speciaal, ambachtelijk brood gemaakt van authentiek molengraan. Het is een brood waarvoor de tijd wordt genomen voor het maken ervan. De granen worden op biologische wijze gekweekt, oftewel zonder chemische bemesting en spuitmiddelen. Er wordt gebruik gemaakt van molenstenen waardoor de smaak, structuur en kleur van het graan wordt behouden. Als je een vers, puur en authentiek brood zoekt, is dit de perfecte keuze voor jou. Dit brood is heerlijk in combinatie met pure producten, bijvoorbeeld met een plak verse kaas erop.

Briochebrood 
Briochebrood is een luxe brood. In het deeg zit extra roomboter, suiker en ei. Hierdoor heeft het een cake-achtige structuur en een zoete en verfijnde smaak. Dit brood is heerlijk om te serveren tijdens een uitgebreide brunch. Probeer dit brood in combinatie met room en jam, net zoals met een scone. Of eet het met een ander zoet beleg. Als je restjes overhoudt van dit brood, maak er dan wentelteefjes van. Zo heb je de ochtend erna ook nog een heerlijk zoet ontbijtje.

Mueslibrood
Mueslibrood is een volkorenbrood met een speciale vulling. De vulling bestaat uit verschillende soorten noten en vruchten. Op het brood zit vaak tarwe. Je kan het vergelijken met een mueslibol. Als je van hartig houdt is dit lekker in combinatie met gewone kaas of geitenkaas.  Ben je meer van het zoet dat kun je er jam of suiker opdoen. Het is ook heerlijk fris als je je beleg op het mueslibrood combineert met appel. Eet dit brood in de avond met een soepje en wat fruit.

Oerbrood
Als je een speciaal brood zoekt voor bij een borrel, dan is oerbrood een goede en lekkere optie. Serveer het met een lekkere tapenade. Oerbrood is een wildgebakken broodsoort. Het heeft een beetje een kapotte vorm en het is erg krokant en knapperig. Het rijst in gevlochten mandjes en het wordt gebakken op de vloer van de oven. Je hebt rond en rechthoekig oerbrood. Oerbrood is heerlijk in combinatie met vlees of vis en andere natuurlijke producten. Denk aan zalm, ham of asperges.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *