Regionale recepten uit Limburg
We experimenteren er op los in de keuken. We proberen allerlei recepten uit alle hoeken van de wereld, gecombineerd met de rijke ingrediënten uit onze eigen streek. Maar hoe heerlijk is het niet om af en toe eens terug te keren naar de bron, naar onze eigen regionale recepten uit Limburg. Bij Jan Linders vind je snel alle lekkere producten om jouw eigen regionale recept uit Limburg samen te stellen!
Zuurvlees
Hou je van lekker pruttelende stoofpotjes en het gevoel van grootmoeders keuken? Zuurvlees is een typisch gerecht uit Limburg, lekker met frietjes of puree. Het in azijn gemarineerde rund- of paardenvlees smaakt lekker mals en mag niet ontbreken als je de regionale recepten uit Limburg wilt proberen.
Bij Jan Linders kan je alle ingrediënten terugvinden om deze lekkernij zelf te koken. Het vlees, de jus, het azijn,… Voor het snelle gemak kan je uiteraard ook kiezen voor de kant en klare variant die heerlijk wordt bereid met peperkoek en afgewerkt met appelstroop voor een lekker zoete smaak.
Zuivel en fijne vleeswaren
Limburg staat ook bekend om zijn zuivelproducten zoals de Limburger kaas uit het Land van Herve in Belgisch Limburg of de Grottenkaas uit het Heuvelland. Combineer dit samen met wat fijne vleeswaren zoals een Limburgs Cervelaatje of Limburgse Hampunt voor een geslaagde kaas- en vleeswarenplank. Serveer hierbij een lekker streekbiertje en een frisse groene salade geteeld in de regio om het helemaal af te werken en je familie en vrienden te verwennen op een Limburgs culinair avondje.
Knapperige broden
Limburg staat bekend om zijn heerlijk knapperige broden met volkoren granen die nog op ambachtelijke wijze in de molen werden gemalen voor een typisch authentieke structuur. Zowel voor bij het ontbijt als bij de lekkere Limburgse zuivel passen deze heerlijke broden.
Kies bewust voor bio
Limburgers houden van correct geproduceerde ingrediënten. Vele landbouwers kiezen ervoor om hun gewassen op biologische wijze te telen. Bij Jan Linders zijn veel typische Limburgse regionale producten te vinden met het biologisch keurmerk voor de bewuste consument. De producten worden geteeld met respect voor de natuur en voor mensen die graag genieten van een traditioneel en puur product.
Besluit
De ruime keuze aan regionale recepten uit Limburg zijn rijk aan smaak en traditie. Ze zijn makkelijk op tafel te toveren en passen bij elke gelegenheid. Geniet met volle teugen van wat deze rijke regio te bieden heeft!