Elektronica

Verlichting en duurzaamheid met LED lampen

Tegenwoordig is duurzaamheid en verlichting een hot item. Door te kiezen voor LED lampen bespaar je op energiekosten en kies je ook bewust voor het milieu. Een uitstekende investering, die zich op de lange termijn zeker zal gaan uitbetalen.

Milieubewuste keuze voor LED lamp

Het kiezen voor LED lampen biedt vele voordelen ten opzichte voor het kiezen van halogeen of gloeilampen. Het is een veel bewustere keuze voor het milieu. DE CO2 uitstoot verminder sterk tot wel 85% als het stroom wordt opgewekt. In een LED lamp zal je ook geen giftig kwik aantreffen. Tevens zal er veel minder afval zijn omdat LED verlichting vele jaren mee gaat.

Nooit in het donker zitten

Een LED lamp geeft ook geen warmte af in tegenstelling tot halogeen of gloeilampen. Brand of brandplekken zullen dan ook niet ontstaan. De halogeen en gloeilampen zijn gevoelig voor trilling, maar de LED lamp is hier tegen bestand. Als de LED lamp vervangen moet worden dan zal je dit merken aan langzamer gaan branden van de lamp. Ook is het mogelijk om de lamp te dimmen. Een LED lamp zorgt dus voor de juiste verlichting in huis.

Besparen op energiekosten

De LED lamp gebruikt veel minder stroom dan een andere lamp. De Led lamp gebruikt zo’n 15% stroom van de totale hoeveelheid van hallogeen of een gloeilamp. Het bespaart een enorme hoop geld. Het is ook een reden dat veel bedrijven tegenwoordig kiezen voor LED. Daarnaast zorgt het binnen een bedrijf ook voor de nodige comfort. Het comfort van capabel verlichten zorgt ervoor dat werknemers optimaal hun werkzaamheden kunnen verrichten. Een bedrijf is dan ook gebaat bij een goed werkend lichtplan. Daarbij moet altijd rekening worden gehouden met de omgeving, waarbij contrasten een belangrijke rol spelen. Bedrijven investeren dan ook veel in duurzaamheid.

Lange levensduur

De LED lamp beschikt ook over een veel langere levensduur dan een hallogeen of gloeilamp. 30.000 branduren moet een LED lamp met gemak kunnen redden. Dat komt neer op wanneer je 8 uur per dag het licht laat branden, dat deze zeker 10 jaar mee moet kunnen. Naast een lange levensduur biedt de LED Lamp ook een zeer fijne en prettige verlichting.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *