ElektronicaGeldzaken

Telefoonkosten als je lang naar het buitenland gaat

Telefoonkosten als je lang naar het buitenland gaat

Je gaat het steeds vaker zien, mensen die voor langere tijd naar het buitenland vertrekken. Of het nou voor een buitenlandse stage is of voor werk, telefoonkosten in het buitenland zijn een dure grap. De vraag is wat de slimste manier is om dit aan te pakken als je voor langere tijd in het buitenland zit. Hoe houd je je telefoonkosten zo laag mogelijk?

Veel providers bieden vakantiebundels aan binnen je abonnement. Op deze manier kun je een bepaald aantal belminuten, sms’jes en MB’s aan internet gebruiken voor een vast bedrag. Echter is dit alleen handig als je voor een korte tijd weggaat, bijvoorbeeld op vakantie. Dit kan erg duur worden als je voor langere tijd in het buitenland zit, zeker buiten Europa. Daarom is het in dat geval verstandiger om andere opties te overwegen. De twee beste opties zijn het het aanschaffen van een Mi-Fi apparaatje of het kopen van een SIM-kaart in het land waar je verblijft.


Het aanschaffen van een Mi-Fi apparaat
Uiteraard is de eerste tip die we je kunnen geven bij het gebruik van internet in het buitenland; maak zoveel mogelijk gebruik van Wi-Fi. Maar dit is niet overal beschikbaar. Daarom is het aanschaffen van een Mi-Fi apparaatje een goede oplossing. Mi-Fi is in vergelijking met Wi-Fi een stuk veiliger en betrouwbaarder. Bij Wi-Fi komt het soms voor dat het niet goed is beveiligd, waardoor het niet verstandig is om bijvoorbeeld geldzaken via sommige Wi-Fi verbindingen te regelen. Mi-Fi is veiliger, omdat het je toegang geeft tot je eigen Wi-Fi netwerk en dat overal ter wereld. Het apparaatje is bij vrijwel iedere provider verkrijgbaar en je werkt met een contract waarin wordt vastgelegd hoeveel MB’s je per maand kunt gebruiken tegen een vaste prijs.

Het kopen van een buitenlandse SIM-kaart
Het kopen van een SIM-kaart in het land waar je verblijft is de voordeligste oplossing voor mensen die langere tijd in het buitenland verblijven. Een SIM-kaart is makkelijk aan te schaffen. Je kunt hiermee alles doen met een lokaal telefoonnummer. Dit is vaak het goedkoopste. Er zijn veel providers in Nederland waarbij je je eigen abonnement tijdelijk stop kunt zetten wanneer je lang naar het buitenland gaat. Ook kun je als je zelf een los toestel koopt een tijdelijk abonnement afsluiten waar je een losse SIM-kaart bij krijgt en waarmee je ook in het buitenland erg goedkoop kunt bellen, sms’en en internetten.

Een verzekering afsluiten
Een ander belangrijk punt als je naar het buitenland gaat, is het verzekeren van je toestel. In bepaalde landen is de kans nou eenmaal groter om beroofd te worden, zeker met een duur toestel. Het is een fijn idee dat je telefoon goed is verzekerd als je voor langere tijd in het buitenland verblijft. Het verzekeren van je toestel kan via een verzekeringsmaatschappij of bij je provider. Laat je goed informeren of je in het buitenland bent verzekerd, in welke landen precies en waar je tegen verzekerd bent. De kosten hangen af van de waarde van je toestel.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *