Elektronica

SFP module

Een module als de SFP module is een onderdeel van uw glasvezel verbinding. Dit kan worden gezien als een verbindingsstuk tussen de switch en de glasvezelkabel. Het voordeel van een module als dit is dat de switch flexibel kan worden ingezet. Een module is verkrijgbaar voor verschillende afstanden. Dit is eigenlijk de manier hoe dit moet worden gefilterd. Het hangt van verschillende dingen, voor welke module er gekozen moet worden. Allereerst ligt dit aan welke glasvezelverbinding gekozen is. Daarna wordt er gekeken naar de keuze van een module welke datasnelheid de verbinding heeft. Voor meer informatie leest u rustig verder.

Welke SFP module is voor u het meest geschikt?

Het antwoord op deze vraag proberen wij door een paar stappen simpel te beantwoorden. Dus welke SFP module is voor u het best om te kopen? Wij leggen als eerst uit hoe u de juiste kunt kopen. Allereerst moet er gekozen worden tussen een single of multi-mode. Het verschil hierin zit in de snelheid en de aftand die een glasvezel kan afleggen. Het verschil tussen twee soorten modules zit in de snelheid en de afstand die een kabel kan afleggen. Wilt u een grote afstand overbruggen? Dan is een single-mode kabel de juiste keuze. Er wordt bij de single mode verbinding, maar 1 lichtstraal door de kabel gezonden. Dit is handig doordat de kern van de kabel erg klein is en daardoor goed te versturen. Wilt u een korte afstand overbruggen? Dan is een multimode module weer erg handig. Bij deze kabel is het dan weer een voordeel dat hij een grote bandbreedte heeft.

De normale of voor de plus versie

Er zijn meerdere varianten van de SFP module beschikbaar. De eerste is de SFP en de andere is de SFP+. De plus versie kan tot wel 10 GB aan data overdragen. Dit heeft als voordeel dat hij veel sterker is.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *