Elektronica

Je mobiele telefoon altijd mee

Jij hebt vast ook zo’n standaardroutine wanneer je de deur uitloopt naar een afspraak, naar school of naar je werk. Je controleert nog even snel of je alles bij je hebt. Portemonnee, sleutels, tas, telefoon. Die laatste, je mobiele telefoon, is pas iets van de laatste jaren wat in je standaard uitrusting thuishoort. Voorheen dachten mensen er namelijk helemaal niet aan dat ze wel eens onderweg gebeld konden worden. Ja, zakenmensen; die hadden een autotelefoon naast zich in de auto zitten. Het was een groot lomp apparaat, met de totale afmeting van een kleine koelkast, die krakend en ruisend ervoor zorgde dat ze onderweg een telefoontje konden opnemen. Ze moesten dan langs de kant van de weg parkeren voor ze konden telefoneren.

Overal mobiel bereikbaar

Hoe anders is dat tegenwoordig. Een van de vragen die tijdens een mobiel telefoongesprek wordt gesteld is “waar ben je nu?”. Dat is natuurlijk een heel normale vraag om te stellen, maar een aantal jaren geleden lag dat wel anders. Dan was je thuis, of aan je bureau op je werk. Tegenwoordig zijn we gewoon overal mobiel bereikbaar.

Bellen; doe het veilig

Met de toename van de mobiele telefonie zie je helaas ook een stijgende lijn in het aantal verkeersongevallen. Mensen worden namelijk in het verkeer heel snel afgeleid door hun mobieltje, wat voor gevaarlijke situaties zorgt. De oproep is dan ook duidelijk; wil je bellen, doe het veilig. Een carkit is tegenwoordig al verplicht in je auto, maar zorg er ook voor dat jouw mobiele telefoon op een duidelijke stabiele plek in je auto zit. Daar is slechts één antwoord op: Brodit. Met een Brodit Proclip weet je namelijk heel zeker dat jouw telefoon ook echt muurvast zit in je auto, en dat ook nog eens op een duidelijke plaats waar jij niet snel zal worden afgeleid.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *