Elektronica

Glasvezelkabel is razendsnel

Je hebt vast wel eens van de glasvezelkabel gehoord. Technici zijn er lyrisch over en de leken onder ons merken dit terug in de razendsnelle internetverbindingen die dit mogelijk maakt. De voordelen zijn enorm. Het wordt hier even allemaal voor jou op een rijtje gezet. Iedereen die ooit is overgestapt op de glasvezelkabel, wil nooit meer terug. Je zult het vast ook wel eens mee hebben gemaakt, dat het internet zo traag is dat webpagina’s traag laden, je een filmpje niet kunt bekijken of het een eeuwigheid duurt voordat documenten zijn gedownload. Glasvezelkabels voorkomen deze frustratie.

 

Voordelen glasvezel

Omdat de voordelen van de glasvezelkabels zo enorm zijn, worden ze hieronder nog eens op een rijtje gezet:

  • Minder storingen en een sterker signaal. Dit komt omdat de glasvezelkabel ongevoelig is voor elektronische straling. Dit is de reden dat storingen en vertragingen op de lijn minder snel zullen voorkomen. Het signaal wordt minder afgezwakt wat er voor zal zorgen dat er uiteindelijk een sterker signaal zal blijven.
  • De aanschaf van een glasvezelkabel is veel goedkoper dan een coaxkabel. Dit is ook een vorm van internetverbinding, maar is minder betrouwbaar dan glasvezel. Ondanks dat is glasvezel dus ook goedkoper in aanschaf.
  • Kostenbesparing zit niet alleen in de aanschaf, maar ook in de snelheid. We weten dat tijd geld is. Een snelle internetverbinding levert indirect een winst op. Of in ieder geval kan je meer taken in een korte tijd doen wat een besparing oplevert.
  • Ook andere dataverbindingen kunnen via glasvezel worden verbonden. Denk bijvoorbeeld aan telefonie, intranet en camerabeveiliging. Een multifunctionele toepassing om glasvezel te gebruiken.

InfraTel

Snel, betrouwbaar en goedkoop is de glasvezelkabel. Waar wacht je dus nog op? Bestel jouw glasvezelkabels direct bij InfraTel. Zij zijn de grootste technische groothandel in infrastructuur producten van telecom- en datanetwerken. Bekijk de website en bestel direct online in de webshop.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *