Elektronica

Effectief je doelgroep bereiken

Het gebruik van narrowcasting wordt steeds populairder binnen bedrijven. Narrowcasting wordt ingezet om een boodschap over te brengen aan de doelgroep, dit kan zowel intern als extern zijn. Daar waar deze manier van communiceren vroeger niet veel diversiteit bood zijn er ondertussen tal van mogelijkheden. Narrowcasting biedt je de mogelijkheid om kennis te delen, wachttijden te verzachten, klanttevredenheid te verbeteren maar ook om je imago te versterken.

Narrowcasting

Narrowcasting is doelgerichte visueel hoogwaardige schermcommunicatie, perfect afgestemd op de doelgroep. Dit hoort helemaal in de tijd waarin we leven. We zitten veel achter schermen, denk maar eens aan je telefoon, de computer, tablet of televisie. Ongemerkt kijken we overal op een scherm. Narrowcasting is daarom een welkome communicatie uiting die vele voordelen kent. Een aantal voordelen zijn:

  • Je informatie is erg doel- en locatiegericht
  • Je kunt gemakkelijk content van externe bronnen zoals buienradar of weeronline tonen
  • Het beheer van een scherm en de content is eenvoudig
  • Je kunt video content tonen
  • De getoonde informatie is altijd actueel
  • Je kunt alles makkelijk updaten

De informatie die je wil tonen binnen je bedrijf kan geheel naar eigen wens ingesteld worden door Qyn Digital Signage.

Succesvol

Narrowcasting kan makkelijk succesvol ingezet worden, dit komt omdat de informatie altijd op maat aangeboden wordt. De getoonde informatie is speciaal ontwikkelt voor de doelgroep of een branche. Bij het opstellen van de content moet goed rekening gehouden worden met de lezer en de tijd die iemand neemt om de content te lezen. De informatie kan het beste afgewisseld worden met entertainment. Een stukje actuele content, onderhoudende content en bijvoorbeeld het weerbericht of een leuk filmpje zorgen ervoor dat de lezer geboeid blijft.

Gebruiksvriendelijkheid

Een gebruiksvriendelijk content management systeem is onmisbaar. Je hebt een handig en goed werkend systeem nodig om zelf makkelijk content in te kunnen laden. Dit geldt voor zowel tekst, afbeeldingen als fimpjes. Een up to date bericht is voor de lezer belangrijk. Denk zelf maar eens aan een verouderd bericht wat je ergens leest waar je zit te wachten. In de meeste gevallen haakt de lezer dan af. Met een goed CMS is het geen enkel probleem om zelf de content aan te passen.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *