Elektronica

E-sigaret kopen? Lees alle voordelen

e-sigaretten-winkel

De e-sigaret is nauwelijks meer weg te denken. Steeds meer rokers stappen (deels) over op deze elektronische variant. En dat is niet voor niets. Laten we direct maar beginnen met het benoemen van de vele voordelen en waarom je een e-sigaret kopen zou:

5 belangrijkste voordelen van elektronisch roken

  1. Je gezondheid: Waar in tabaksrook tot honderden schadelijke stoffen zitten, krijg je er met de e-sigaret nog maar een handjevol binnen
  2. Elektrisch roken is erg goedkoop!
  3. Je kleren stinken niet meer naar rook en je adem ruikt weer fris
  4. Je kan (nu nog) vrijwel overal roken/dampen
  5. De e-sigaret kan je gebruiken om van je nicotineverslaving af te komen

Hoe de Nederlandse wetgeving omgaat met de e-sigaret

nl-wetOp dit moment kunnen e-rokers nog vrijwel overal roken. Er komt namelijk geen schadelijke rook vrij bij het dampen. Het bevat geen tabak en vandaar dan ook dat het ook niet onder de tabakswet valt. Wel is het zo dat bedrijven zelf kunnen besluiten om roken met de e-sigaret te verbieden. In de toekomst gaat de Overheid waarschijnlijk strenger toezicht houden op elektrisch roken en er gaan al geluiden dat de e-sigaret in 2016/2017 onder de restricties van de tabakswet gaat vallen.

 

E-roken, hoe gezond of ongezond is het?

e-sigaretE-roken, het is nog steeds niet duidelijk hoe ongezond elektrisch roken eigenlijk is. Er is nog tijd nodig voordat er op dit gebied uitgebreide onderzoeksresultaten zijn. Wel is het al bijna een gegeven dat de e-sigaret naar alle waarschijnlijkheid vele malen minder ongezond is wanneer je deze vergelijkt met de gewone, traditionele sigaret. Hieronder nog wat meer informatie over de gezondheidsvoordelen van e-sigaretten in vergelijking met traditionele sigaretten.

 

Minder ongezond

Het RIVM bericht zelf op haar website dat de e-sigaret minder ongezond is dan traditionele sigaretten. Wel is het zo dat de damp hiervan een aantal bestandsdelen bevat die wel degelijk schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid van gebruikers. En dit geldt voor elektrische sigaretten zowel met als zonder de verslavende stof nicotine. Naast nicotine bevatten sommige e-liquids de stoffen propyleenglycol of glycerol. Deze stoffen kunnen zorgen voor irritaties in de mond, keel en de luchtwegen. Daarnaast zijn in bepaalde vloeistoffen stoffen gevonden die mogelijk kankerverwekkend kunnen zijn. In elk geval is het een feit dat je met elektrisch roken tientallen tot honderden (bij verbranding) schadelijke stoffen nooit meer binnen krijgt!

Snel en voordelig kun je een e-sigaret kopen bij Damp-e, de e-sigaretten speciaalzaak met de beste prijzen!

5/5 - (8 stemmen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *