Dieren

Paardrijlaarzen voor buiten

Ben je op zoek naar outdoor laarzen? Outdoor laarzen voor paardrijden zijn een must voor de ware paardenliefhebber, die er niet voor terugdeinst om met welk weertype dan ook er op uit te trekken. Vooral in de natte en koude maanden van het jaar zijn ze eigenlijk onmisbaar. Wie op zoek gaat naar de perfecte laarzen, zal misschien schrikken van het prijskaartje, maar realiseer dan dat je investering het dubbel en dwars waard is.

Voor welke laarzen kiezen?

Je zou kunnen kiezen voor rubberen laarzen. Deze zijn goedkoper, waterdicht en makkelijk in onderhoud, maar toch kleven daar enkele nadelen aan. Denk bijvoorbeeld aan broeierige voeten. De duurdere laarzen zijn veelal van leer, waterdicht en voorzien van een warme voering. Ideaal bij barre temperaturen, wanneer je door het zompige weiland de paarden haalt, of in de koude stal aan het werk bent. Ze zijn, en dit is niet onbelangrijk, in vele modieuze uitvoeringen te koop. Maar let er wel op dat je niet over één nacht ijs gaat bij de aanschaf van het perfecte paar.

Het gaat hier namelijk niet alleen om de schoenmaat: de kuitmaat is nèt zo belangrijk, net als de breedte van de schoen, want het is natuurlijk niet de bedoeling dat je in de beugels klem komt te zitten. Daarbij is het ook verstandig om rekening te houden met het type zadel dat je hebt. Sommige zadels hebben langere zweetbladen waardoor de kans bestaat dat je blijft haken als je te lage laarzen draagt. Pin je niet vast op de mooie plaatjes, maar laat je vooral goed adviseren. Eénmalig een flink bedrag uitgeven is het uiteindelijk meer dan waard.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *