Dieren

Natuurlijk een natuurlijke bodem!

De bodem van je aquarium heeft een natuurlijke ondergrond nodig die zo min mogelijk gespoeld met kraanwater is zodat de micro-organismen het milieu in het aquarium natuurlijk houden. De vissen moeten zich thuis voelen en gezond blijven maar 

De beste optie

Er zijn meerdere opties; je kunt in plaats van filterzand, grind of gekleurde korrels op de bodem van je aquarium strooien. Maar filterzand voor aquarium oogt natuurlijker, ook zijn metselzand of rivierzand een natuurlijk ogende optie maar het nadeel hiervan is dat het snel dichtslibt. De korrel is glad en het komt, voor de meest gehouden aquarium vissen, het dichtst in de buurt van hun natuurlijke habitat. Dan is het of je een kijkje in de onderwaterwereld van de oceaan of een zoetwater meer mag nemen. De maten van zijn divers, de korrelgrootte varieert tussen de 0,40 (klein) en 2,00 mm (grof)

Veilig voor je vissen

Filterzand gaat lang mee, zo’n vier jaar, natuurlijk moet je het in de gaten houden.

En niet alleen voor de planten is dit de beste optie de aquariumplanten nestelen zich goed in deze bodem. Ook voor de bodemvissen die de hele dag over de bodem heen en weer zwemmen is dit bij uitstek de beste keuze. Je moet je voorstellen dat te grove korrels de vissen kunnen beschadigen. Daarnaast zijn er ook vis soorten die het prettig vinden om te graven in de bodem, daarbij is een grove korrel ook niet aan te raden, het risico dat de vis gewond raakt wil je toch niet lopen?

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *