DierenVerzorging

Kippen houden is eenvoudig en voor iedereen!

Elke dag een gezelligheid in de tuin en elke dag genieten van echt verse eieren, wie wilt dat nou niet? Dan is kippen houden de ideale oplossing! De dieren zijn erg sociaal en daarnaast ook nog eens kindvriendelijk. Dit maakt het ideaal om de dieren te houden wanneer je kinderen hebt. Ook geven ze de tuin maar kleur en gezelligheid. De dieren komen ook in duizenden varianten dus zit er altijd wel een tussen met jouw voorkeur. Daarnaast is het houden van de dieren ook vrij simpel!

 

Kippen houden begint bij een goed hok bouwen

Bij de meeste dieren die je kan houden is het belangrijk om een goede huisvesting te maken. Zo is het bij kippen dus ook belangrijk om een goed hok te maken. Zo moeten de kippen kunnen schuilen wanneer het regent, maar ook uit de wind zitten en voornamelijk ook veilig. Het kan namelijk voor komen dat er indringers in het hok zijn die op de kippen uit zijn. Natuurlijk moet het ook zo zijn dat de dieren genoeg ruimte hebben om vrij te kunnen bewegen. Hierdoor zullen de kippen ook een stuk gezonder zijn. De grootte van het hok is overigens afhankelijk van de hoeveelheid kippen. Ook ligt het aan de soort kippen die je neemt. Het is namelijk zo dat verschillende soorten kippen, verschillende groottes hebben. Kriel kippen kunnen bijvoorbeeld op een veel kleiner oppervlakte leven.

 

Diverse soorten kippen houden

Over het algemeen wordt er onderscheid gemaakt onder kippen, hier wordt dan gesproken over normale kippen en over krielkippen. Elk ras heeft ook weer zijn eigen kenmerken en andere typerende eigenschappen. Dit maakt elk ras en soort uniek. Daarbij is het ook belangrijk om te weten dat krielkippen drie tot keer lichter is dan een normale kip. Verder eet de krielkip een stuk minder dan een normale kip. Het gaat dan over zo’n 70% minder.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *