Cultuur

De drie beste theateropleidingen

Nederland zit vol met talent, bestaand en uiteraard ook nieuw talent, dat er op zit te wachten om ontdekt te worden. Al dat talent wordt natuurlijk nog beter ontwikkeld met de juiste opleiding. In Nederland zijn er veel theateropleidingen te vinden, waarmee je veel meer kans maakt om door te breken met jouw talent. Vandaar dat we een selectie met de drie beste opleidingen voor jou hebben gemaakt. Een opleiding in de kunst van het performen is de ideale manier om jouw talenten te ontdekken en jezelf verder te ontwikkelen. Ligt jouw passie hierin? Lees dan snel verder.

Koning Willem I College in ‘s-Hertogenbosch

Wil je rustig beginnen, maar kan of wil je om welke reden dan ook, niet meteen de grote stap naar een hogeschool wagen? Dan kan het Koning Willem 1 college de aangewezen school voor jou zijn. Met vakken waaronder bijvoorbeeld, theatervormgeving, stem en zang, improviseren en mime, ga je hier aan de slag. Op deze school kun jij je specialiseren in het gebied waarin je uitblinkt en waar je van geniet. Doorstuderen aan een HBO opleiding kan hierna, een van de mogelijkheden zijn, veel studenten kiezen onder andere voor een opleiding tot theaterdocent, theatermanagement of een schrijversopleiding.

AHK toneelschool in Amsterdam

Een academie voor theater en dans vind je in Amsterdam en hier wordt je klaargestoomd tot een ware performer. Veel studenten die van de AHK toneelschool afkomen, sluiten zich aan bij bekende toneelgezelschappen, zoals bijvoorbeeld toneelgroep Amsterdam of het RO Theater. Hier werken ze mee aan onder andere, bekende uitvoeringen met namen zoals, Soldaat van Oranje en Hij Gelooft in Mij. Veel bekende acteurs en cabaretiers zijn hun carrière hier begonnen; een aantal van deze bekende namen zijn Simone Kleinsma, Katja Herbers, Carice van Houten en Acda en de Munnik.

HKU Theater in Utrecht

Met de hogeschool voor kunsten in Utrecht begin je meteen goed aan je carrière. Creativiteit staat hier hoog in het vaandel en alles is erop gericht, om dat in jou naar boven te halen. Naast de opleiding tot acteur kan je hier bijvoorbeeld ook kiezen voor een creatieve opleiding tot animator, regisseur, producer en nog veel meer natuurlijk. Zelfs een opleiding om specifiek een docent te worden of in de mode, zijn hier een van de vele mogelijkheden. Wanneer je niet meteen de bachelor wilt of kunt volgen, kun je hier eerst de keuze maken, om de basisopleiding plus te volgen.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *