Computer

Voordelen van systeembeheer uitbesteden

Een groeiend bedrijf betekent een groeiend ICT. In no-time bezig je een behoorlijke verzameling van desktops, laptops, servers, telefoons en printers. Natuurlijk moeten al deze systemen goed beheerd en onderhouden worden. Echter sta je nu wel voor een belangrijke keuze: blijf je dat zelf doen of besteed je het uit aan een professional als Ritchie Solutions?

Wat is systeembeheer?

Systeembeheer bestaat voornamelijk uit het beheer van het beheer van je Local Area Network (LAN) en alle apparaten die daarop zijn aangesloten, zoals switches, routers, servers, computers, enzovoort. In principe alles wat met ICT te maken heeft. Dat is de basis die nodig is om de internet- en communicatievoorzieningen en bedrijfsapplicaties te laten werken. Een systeembeheer is dus onder andere verantwoordelijk voor het tijdig upgraden van operating systems en dat eventuele problemen met het netwerk zo snel mogelijk worden opgelost.

Van LAN naar cloud

Vroeger kon je niet anders dan LAN. Met de opkomst van de mobile devices en toegankelijke clouddiensten is dat veranderd. Tegenwoordig heb je de keuze uit tientallen software- en communicatiediensten, zonder dat je hardware in het bedrijf nodig is. Clouddiensten draaien allemaal op afstand in een datacenter en kunnen via het internet worden benaderd.

Waarom systeembeheer uitbesteden

Wanneer je onderneming groeit, moet je jezelf bij elke stap weer de vraag stellen of het tijd is om het systeembeheer uit handen te geven. De voordelen van uitbesteden zijn voornamelijk:

  • Je hoeft je niet langer druk te maken over het systeembeheer, waardoor je je kunt concentreren op je kernactiviteiten.
  • Uitbesteden zorgt voor extra denkkracht en creativiteit binnen de organisatie. Er is nu een tweede partij die meedenkt over de processen binnen het bedrijf.
  • Uitbesteden is goed voor de continuïteit. Jij hoeft je geen zorgen te maken over het aannemen van extra personeel, want de dienstverlener doet dat al.

Uitbesteden: wel of niet doen?

Of je daadwerkelijk moet uitbesteden is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Men kan niet zomaar met ‘ja’ of ‘nee’ antwoorden. Zodra je merkt dat ICT teveel tijd en geld gaat kosten, wordt het in ieder geval tijd om aan uitbesteding te denken.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *