Computer

UTP splitter voor handig internet

Een UTP splitter is een uitkomst voor al het netwerkgebruik. Als je er eenmaal eentje gebruikt, kan je niet meer zonder. Het is echt een uitkomst. Wanneer je netwerkkabels in twee aansluitingen wilt splitsen kan deze UTP splitter jou optimaal helpen. Met de UTP splitter is het namelijk mogelijk om één netwerkkabel te splitsen in twee aansluitingen. Let wel op dat dit niet zomaar kan worden gebruikt om twee computers op één internetaansluiting te koppelen. Hier heb je namelijk nog een switch of een router nodig.

 

Werking

Wat een UTP splitter doet is het dupliceren van achter verschillende netwerkaders. Op die manier kan een poort worden opgesplitst in twee afzonderlijke aansluitingen. Indien je echt meerdere apparaten op een internetverbinding wilt aansluiten, heb je hier een router of switch voor nodig. Indien het modem geen functie als router heeft, is het voldoende om een simpele switch om het aantal netwerkingangen van de router of het modem uit te bereiden. Wanneer het modem geen routerfunctie heeft, moet een router gebruikt worden om meerdere pc’s op een losstaande internetverbinding te koppelen.

 

UTP kabel splitter

Met een UTP splitter kan je twee kabels over één internetkabel verlengen. Je hebt echter altijd twee UTP splitters nodig. De ene moet aan de routerkant waar twee kabels van de router in de splitter moeten worden geplugd. Hier maakt de splitter dan van twee kabels één kabel met twee losse internetsignalen. De tweede splitter moet aan het einde van de internetkabel waar op die manier weer twee aansluitingen zijn. Op die manier worden twee internet signalen over één kabel verlengt.

 

InfraTel

Een UTP splitter koop je bij de technische groothandel InfraTel. Zij zijn al meer dan vijfentwintig jaar ervaren en uitgegroeid tot de grootste technische groothandel die is gespecialiseerd in alle infrastructuur rondom telecom- en data netwerken. Producten bestel je in de webshop en is binnen twee werkdagen in huis. Ga dus snel naar de website en bestel je UTP splitter.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *