Computer

Glasvezeltechniek is de uitkomst voor werk of juist lekker wilt surfen

Veel mensen, maar ook zeker bedrijven, vertrouwen steeds meer op het internet. Zo willen de mensen thuis dingen kunnen downloaden, films en series streamen maar ook online gamen. Dit vergt natuurlijk een goede verbinding, al helemaal wanneer dit allemaal tegelijkertijd gebeurt. Voor bedrijven is een goede internetverbinding ook steeds belangrijker. Zo doen zij steeds vaker hun administratie op de computer en uploaden dit daarna naar een server of cloud server. Verder moeten zij natuurlijk ook verschillende dingen opzoeken op het internet. Al met al vergt dit veel van een verbinding en is al snel te merken. Bandbreedte is dan het probleem, wat opgelost kan worden met glasvezeltechniek!

 

Glasvezeltechniek zorgt voor een grotere bandbreedte

Deze techniek zorgt ervoor dat de bandbreedte aanzienlijk wordt verhoogd. Voordat we daarop in gaan, nemen we de term bandbreedte onder de loep. Bandbreedte is in principe, de hoeveelheid data die er over de kabel gestuurd kan worden. Bij de originele koperkabels was dit erg beperkt en limiteerde dan ook het internet gebruik. Glasvezel kan echter een veel grotere bandbreedte bieden. Dit zorgt ervoor dat er veel meer data, heen en weer over de kabel gestuurd kan worden. Wat er voor zorgt dat de internet verbinding een stuk sneller maakt.

 

Glasvezeltechniek is de oplossing voor grote bedrijven

Veel bedrijven werken (zoals eerder vermeld) met internet en vertrouwen hier heftig op. Het is dan ook belangrijk dat de verbinding snel en stabiel is. Door glasvezel aan te schaffen zorg je er voor dat deze verbinding een stuk beter is. Deze techniek zorgt er voor dat er meerder computers, tegelijkertijd op de zelfde verbinding kunnen werken. De grotere bandbreedte zorgt er ook voor dat de verbinding dan ook een stuk stabieler. Zo kan er ten aller tijden (en zonder ergernis) door gewerkt worden zonder enige problemen. De tijd die men zit te wachten op de verbinding is natuurlijk tijd die gewerkt had kunnen worden.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *