ComputerInternet

Draadloos netwerk of via de kabel?

Hoe zorg je ervoor dat een bedrijf zonder probleem gebruik kan maken van snel internet? Een bedrijf beschikt vaak over veel apparaten die verbonden zijn met Wifi. Zoveel apparaten en verschillende activiteiten in één bedrijf hebben effect op de internetverbinding en dat kan resulteren in haperingen of vertraging. Internet via de kabel kan daarvoor een oplossing zijn, maar vaak zitten mensen niet op zoveel bedrading te wachten. Wat is nu het verstandigst om te nemen? Lees het hier!

Draadloos netwerk

Met een draadloos netwerk worden de verbindingen tussen verschillende netwerkonderdelen draadloos gemaakt. Dit staat ook wel bekend als ‘Wifi’. Met een draadloos netwerk, het woord zegt het eigenlijk al, heb je geen kabels nodig. Het is eenvoudig te installeren en neemt dus niet veel tijd in beslag. Hierdoor hoef je geen gaten in de muur te boren om kabels doorheen te trekken. Verder kun je een draadloos netwerk gemakkelijk uitbreiden, waardoor je overal in je pand toegang hebt tot internet. Het staat natuurlijk ook veel netter in een kantoor, want hierdoor zie je niet overal de bedrading om je heen.

Echter zijn er ook talloze nadelen van een draadloos netwerk. De snelheid waarmee data verstuurd kan worden is vaak lager. Hoe verder je van een access point af bent, des te slechter je bereik is. Ook kunnen derden bij een onjuiste beveiliging misbruik maken van een draadloos netwerk. Hierdoor kan gevoelige bedrijfsinformatie op straat komen te liggen. Het extra beveiligen van een draadloos netwerk is daarom een verplichting. Een draadloos netwerk is vaak ook hoger geprijsd, waardoor het voor sommige bedrijven te duur wordt om een draadloze netwerk aan te schaffen.

Bedraad netwerk

Het grootste voordeel van een bedraad netwerk is de verbinding. In tegenstelling tot een draadloos netwerk is de snelheid van een bedraad netwerk niet afhankelijk van omgevingsfactoren. Hierdoor hebben derden geen mogelijkheid tot het opvangen van netwerkverkeer. Kortom er komt geen bedrijfsgevoelige informatie op straat te liggen. Een bedraad netwerk is echter niet makkelijk om uit te breiden. Bij een groot bedrijf moeten er veel netwerkkabels geïmplementeerd worden om dit te realiseren.

Netwerkbeheer uitbesteden

Het installeren van een bedraad of draadloos netwerk is niet zo moeilijk. Alleen het onderhouden hiervan neemt veel tijd in beslag. Computers, printers, routers en telefoons zijn namelijk allemaal op elkaar aangesloten. Mocht er een storing zijn, dan liggen alle werkzaamheden stil. Daarom is het verstandig om je netwerkbeheer uit te besteden. Bij Ritchie Solutions kun je met een gerust hart je systeembeheer uitbesteden. Het bedrijf onderhoudt systemen van bedrijven en voorkomt defecten.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *