Computer

Computer hulp nodig?

Je kent het wel. Na een avondje intensief overwerken, shoppen of een andere activiteit op de computer laat je computer je weer eens in de steek. Dat kan verscheidene oorzaken hebben en is vaak niet toe te wijzen aan een direct probleem. Wanneer je dit wilt voorkomen zal je dan ook moeten investeren in het onderhoud van je pc of laptop. Op die manier verklein je de kans dat deze het laat afweten op een ongunstig moment zoals bij het inleveren van een belangrijk project. Vaak is het lastig om snel iemand te bereiken en een vaste pc meenemen valt al helemaal tegen. Dat is een van de redenen dat er tegenwoordig computerhulp op afstand is zoals bij DvD-ict in Rijsbergen.

Voordelen van hulp op afstand

Wanneer je op afstand wordt geholpen bij computerproblemen dan zijn hier een aantal grote voordelen bij te bedenken. Dit gaat over zowel het financiële aspect als de eventuele tijdswinst die hier aan vast hangt. Veel bedrijven rekenen namelijk voorrijkosten. Dat is natuurlijk hun goed recht, aangezien ze personeel, brandstof en vervoer moeten bekostigen. Echter is dit tegenwoordig overbodig gezien de dekking van het aantal internetaansluitingen. 94% van de huishoudens heeft namelijk de mogelijkheid om te internetten.

Hoe werkt computerhulp op afstand?

Wanneer je hulp krijgt op afstand gaat dit via softwareprogramma’s die instaat zijn je pc of laptop op afstand over te nemen. Hiervoor kun je toestemming geven en wanneer je vervolgens allebei internetaansluiting hebt kan er op afstand gewerkt worden aan je pc. Slechte bestanden kunnen worden opgeschoond en eventuele foutmeldingen zijn zichtbaar voor de specialist. U kunt bij wijze van spreken terwijl u uw kop koffie opdringt op uw bureaustoel, bank of andere locatie. De verbinding is vervolgens beveiligd zodat gevoelige bestanden of gegevens niet zomaar in het openbare terecht komen. Dat is logischerwijs een angstige gedachte!

.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *