Bouw

Werken in de bouw in opkomst

Is werken in de bouw in opkomst? Dat begint er wel sterk op te lijken. Bouwbedrijven lijken dan ook een rijke tijd tegemoet te gaan. Komende jaren zullen deze bedrijven veel vaker worden ingezet voor het bouwen van woningen en bedrijfspanden, maar ook voor verbouwingen. De vraag lijkt zelfs zo groot te worden dat bouwbedrijven veel meer mensen moeten gaan aannemen voor dit soort klussen. Een groei in werkgelegenheid gaat dan ook ontstaan in deze sector.

Behoefte aan nieuw personeel om aan vraag te voldoen

Een nadeel is echter dat veel jongeren steeds minder kiezen voor een praktische baan zoals bouwvakker. De jongeren van tegenwoordig hebben meer interesse in ander werk. Voor bouwbedrijven is dat dan ook een duidelijk signaal. Deze bedrijven zullen hier nu op in moeten spelen om straks niet voor het dilemma te komen te staan dat er te weinig werknemers zijn om alle klussen uit te voeren. Nieuw opgeleid personeel moet dan ook binnen stromen voordat het te laat is.

Personeel inhuren is een dure kostenpost

Het is een feit dat er een grote schaarste aan zit te komen wat betreft vaklieden voor in de bouw. Veel bouwbedrijven huren al personeel in van onderaannemers om zo ervoor te zorgen dat de projecten wel doorgaan. Dit terwijl er volop werk is, maar het dus moeilijk blijkt om aan deze groei te kunnen voldoen. Als bouwbedrijf wil je wel over vakbekwaam personeel beschikken en niet zomaar iemand inhuren die de kantjes binnen jouw bedrijf eraf loopt. Daarnaast is het inhuren van personeel ook nog eens een enorme kostenpost. Het is namelijk veel duurder om iemand in te huren, dan dat jezelf als bedrijf iemand in dienst hebt.

Kennis van nieuwe materialen en technieken

Het voordeel van nieuwe krachten is dat zij zijn opgeleid met de allernieuwste materialen. Op het gebied van materiaal en techniek kunnen zij met alle spullen overweg, waar je als bedrijf optimaal van wil profiteren. Maar hoe zorg je ervoor dat jonge krachten inspringen op de werkgelegenheid die ontstaat. Er zal voor gezorgd moeten worden dat ambachten zoals timmerman en metselaar populair worden, zodat de groei uiteindelijk kan worden opgevangen.

Multifunctionele medewerkers zijn de toekomst

Een bouwbedrijf wil immers zoveel mogelijk klussen aannemen, maar dit kan niet zonder voldoende en gekwalificeerd personeel. Multifunctionele vakmensen zijn hiervoor de perfecte oplossing. Die zijn overal inzetbaar en kunnen vele klussen uitvoeren zoals tegelzetten, stucwerk of schilderen. Multifunctionele medewerkers lijken dan ook de perfecte oplossing om het beschikbare werk straks te kunnen opvullen. In ieder geval ziet de toekomst voor er voor de bouw wel rooskleurig uit.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *