Bouw

Vrouwen in de bouw

Vrouwen zijn onmisbaar in ieder bedrijf. Ze hebben een andere kijk op zaken en zijn in ieder opzicht gelijk aan de man. Althans, dat is de cultuur die in de meesten bedrijven heerst. Er is echter een sector die wat achter blijft: de bouw. Maar waarom eigenlijk? Vrouwen voegen juist heel veel toe, ook in de bouw. Van alle werknemers in de bouw, is slechts 8% vrouw, en daarvan is zelfs maar 5% werkzaam in een leidinggevende functie. En dat terwijl girl power juist van meerwaarde is voor ieder bedrijf! Dus iedere vrouw die dit leest en twijfelt voor een carrière in de bouw: stop met twijfelen en kies een passende bouwopleiding en ga ervoor.

Verschillen mannen en vrouwen

Natuurlijk bestaan er verschillen tussen mannen en vrouwen op de werkvloer. Het verschilt enorm per sector welke verschillende eigenschappen naar boven komen. Mannen zijn op het werk vaak meer gericht op resultaten boeken, doelen bereiken en een bepaalde status creëren. De vrouw is vaak meer gefocust op samenwerkingen, liefde en communicatie. Door deze verschillen worden verschillende kanten van het werk als belangrijk ondervonden. Zodra beide geslachten zich focussen op deze kwaliteiten, krijg je een mooie wisselwerking en vullen ze elkaar juist goed aan.

Werk en privé

Het is misschien cliché, maar het is altijd belangrijk om een goede balans te vinden tussen werk en privé. Als er een goede combinatie is tussen de privé belangen en werkzaamheden, is iemand vaak langdurig inzetbaar binnen een bedrijf. Als de rollen thuis en op het werk gelijk zijn verdeeld, zijn werknemers over het algemeen meer tevreden en kunnen ze zich goed focussen op de werkzaamheden. Voor de vrouw speelt vaker het zorgen voor de kinderen een extra rol. Het naar school brengen, ophalen, maar ook huishoudelijke taken zoals boodschappen doen en poetsen. Het is goed als hierin een goede balans is tussen man en vrouw.

Leidinggevende vrouwen

Opleiding afgerond en klaar om je ambities in het werkveld te volgen? Op de bouw zijn volop mogelijkheden om door te groeien naar leidinggevende functies. ‘Vrouwen luisteren beter, mannen hakken knopen door’, een passende quote. Vandaar dat vrouwen juist heel geschikt zijn om op strategisch niveau na te denken over het bedrijf en de personeelsvoering. Zodra er beslissingen zijn genomen, kan een vrouw goed delegeren naar een tactischer niveau. Uitvoerende mannelijke werknemers kunnen vervolgens hierin beslissingen nemen en uitvoeren. Een goede combi dus!

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *