Bouw

Tips decoupeerzaag gebruiken

Na de aankoop van je decoupeerzaag komt dan eindelijk het moment dat je kunt gaan werken met je decoupeerzaag. Voor veel klussers is een decoupeerzaag vaak geen nieuw staaltje techniek. De meeste klussers zijn al van kinds af aan opgegroeid met een decoupeerzaag. Dit komt doordat het een voordelig, maar toch effectief product is. Je kent die momenten vast wel toen je vroeger met je vader een vogelhuisje of schuurtje aan het maken was. Nu zullen er vast ook mensen dit artikel lezen waar dit totaal niet het geval is, want hoe gebruik je een decoupeerzaag? Een vraag die voor velen logisch is, maar niet bij iedereen ligt het antwoord direct klaar. Daarom drie tips om het werken met een decoupeerzaag te vergemakkelijken.

Maak gebruik van accessoires

Het is heel belangrijk om gebruik te maken van accessoires voor decoupeerzagen. Er zijn een groot aantal accessoires verkrijgbaar die het werken kunnen vereenvoudigen. Denk bijvoorbeeld aan de geleiderails. Deze kunnen je helpen om rechter te zagen, maar ook om bijvoorbeeld mooie bochten te zagen. Daarnaast is stofvrij werken essentieel. Iets waar een stofadapter en stofafzuiging uitkomst kan bieden. Hetzelfde geldt voor de grote keuze in zaagjes. Wil je zagen in metaal, hout of kunststof?

Maak gebruik van functionaliteiten

Iedere decoupeerzaag beschikt over een aantal handige functionaliteiten. Al het materiaal heeft bepaalde eigenschappen. Het is daarom verstandig om rekenschap te houden met deze eigenschappen. Een belangrijke functie die hierbij kan helpen is de toerenregeling. Deze lijkt op een scrol knop met ongeveer 6 verschillende standen. Een andere functionaliteit is de pendelfunctie. Ideaal om nog scherpere bochten te zagen met je decoupeerzaag.

Onderhoud je decoupeerzaag

Iets wat niet zozeer direct te maken heeft met het gebruiken van een decoupeerzaag, maar wel heel belangrijk is om de levensduur te verlengen. Namelijk het onderhouden van je decoupeerzaag! Het kan nog weleens voorkomen dat bepaalde onderdelen aan slijtage onderhevig zijn. Het op tijd ingrijpen kan veel onnodige problemen voorkomen. Ook is soms het oliën of het op tijd vervangen van het zaagblad erg belangrijk.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *