Bouw

Poedercoaten – uw metalen milieuvriendelijker beschermen

Veel van jullie zullen inmiddels bekend zijn met de term poedercoaten. Het beschermen en/ of verfraaien van metalen middels een coating. Deze coating zorgt ervoor dat corrosie beter tegengegaan kan worden of dat een object er beter uitziet. In beide gevallen profiteert het van beide voordelen. Er zijn dan ook veel mogelijkheden op dit gebied om dit te realiseren. In dit artikel leest u meer over de mogelijkheden daartoe.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van het poedercoaten van uw metalen of het proces daarachter? Dan zit u bij De Greef Coatings aan het juiste adres. Zij hebben alle kennis in huis wat het aanbrengen van een coating op objecten betreft. Dit specialistische proces kent veel voordelen en hier ligt ik de tip van de sluier op!

Het proces achter poedercoaten

Waarschijnlijk heeft u zich al eens afgevraagd, hoe stalen bankjes zo’n mooie kleur krijgen en daardoor ook beschermd zijn. Dit is mogelijk gemaakt door het poedercoaten van dit product. Het zorgt namelijk voor een hardere beschermlaag dan de conventionele verf die we kennen.

Het aanbrengen van een coating is een elektrostatisch proces. Het is een totaal ander proces en vergt, net als goed kunnen verven, gedegen kennis. Dit proces betekend dat er negatief geladen poeder aangebracht wordt op een positief geaard product. Door het producten na het aanbrengen van de poeder te verhitten in een oven, ook wel moffelen genoemd, vloeit de poeder uit tot een egale en sterke beschermlaag.

Personalisatie

Uiteraard wilt u het product dat u beschermd, voorzien van een kleur die past bij uw organisatie en wensen. Daarom zijn er inmiddels veel kleuren en effecten ontwikkeld. In veel gevallen zijn dit RAL kleuren waar u uit kiezen kunt. Ook het op maat maken van kleuren behoort tot de mogelijkheden.

Het poedercoaten van uw producten biedt niet alleen voordelen voor de afnemer. Een coating aanbrengen is namelijk ook beter voor het milieu. Resten kunnen hergebruikt worden en er blijft minder gevaarlijk afval achter!

Contact en informatie

Bent u benieuwd naar wat zij voor u betekenen kunnen wat poedercoaten betreft? Lees dan snel verder op de website of bel hen gerust even, zij staan u graag te woord!

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *