Bouw

De mooiste gebouwen van Zeeland

De mooiste gebouwen van Zeeland

In Zeeland staan honderden historische en moderne gebouwen die zeker de moeite waard zijn om eens een kijkje bij te gaan nemen. Zeeland is een regio waarin sowieso vele prachtige gebouwen te vinden zijn. Hier is zeker sprake geweest van een staaltje vakmanschap met gave architectuur en een mooie afwerking. We zetten een paar van de mooiste gebouwen van Zeeland op een rijtje.

Kasteel het Arendsslot in ‘s-Heer Arendskerke
Een bijzonder en mooi gebouw in Zeeland is Kasteel het Arendsslot, gelegen in ‘s-Heer Arendskerke. Bijzonder aan dit kasteel is dat het het jongste kasteeltje in Nederland is. Het is pas in 2009 gebouwd. Aan de ene kant oogt het als een authentiek kasteeltje, aan de andere kant zie je er het moderne bouwwerk in terug. Het is een kleinschalig en stijlvol kasteel, dat zeker de moeite waard is om er eens een kijkje te gaan nemen. In 2012 is het Arendsslot zelfs uitgeroepen tot het mooiste gebouw van Zeeland. Het kasteel is omringt door een slotgracht, een bos en prachtige tuinen.

Het Hopman Vernielhuis aan het Veerse Meer
Een ander gebouw in Zeeland dat zeker de moeite waard is om een bezoek aan te maken, is het Hopman Vernielhuis aan het Veerse Meer. Het is misschien niet zo sierlijk als Kasteel het Arendsslot, maar het is erg interessant. Het gebouw oogt als een grote houten tent en is volledig gemaakt van duurzaam hout en kijkt uit op een prachtig meer. Er zijn vijftig verblijfs- en overnachtingsplaatsen beschikbaar, bedoeld voor de scouting. Jaarlijks overnachten er 20.000 scouts uit binnen- en buitenland. Het gebouw bevat drie slaapzalen, een recreatiezaal, een eetzaal en sanitair. Het is in 2014 uitgeroepen tot mooiste gebouw van Zeeland.

Strandpaviljoen Ruig in Cadzand
Als je zin hebt om een lekker hapje of drankje op het strand te doen en je tegelijkertijd een mooi gebouw wilt bezichtigen, dan is het een idee om bij Strandpaviljoen Ruig in Cadzand te gaan zitten. Dit is een prachtig staaltje architectuur in Zeeland. Het paviljoen is in 2016 uitgeroepen tot mooiste nieuwe gebouw van Zeeland. Het is een modern gebouw waaraan goed te zien is dat het net nieuw is. Het paviljoen oogt erg licht en fris door het gebruik van de lichte kleuren en het vele glaswerk.

Zou jij ook graag je steentje willen bijdragen aan de mooie gebouwen in Zeeland en ben je goed met werken met je handen? Schrijf je dan nu in bij een uitzendbureau in Zeeland voor werken in de bouw en wie weet help jij binnenkort wel mee aan het mooiste gebouw van Zeeland van de toekomst.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *