Bouw

Maak het glas sterker met veiligheids glasfolie

ruit-gebrokenGlas is een prachtig iets. Het is doorzichtig, houdt geluid tegen en isoleert. Hierdoor blijft de kou buiten en de warmte binnen. Glas kent echter ook een paar nadelen. Zo laat het UV straling door en is het inbraakgevoelig. Inbrekers kunnen snel een ruitje intikken en binnen komen. Veiligheidsfolie lost twee problemen in een keer op.

Glasbreuk

Glasbreuk kan door verschillende manieren ontstaan. Zo kunnen er door een storm objecten tegen het raam aanwaaien waaronder takken. Deze kunnen glasbreuk veroorzaken waardoor de woning vol komt te liggen met glas. Daarnaast heb je meteen in opening naar binnen- en buiten toe. Ook grote hagelstenen willen nog wel eens zorgen voor het sneuvelen van een ruit.

Inbraakwerend

De inbreker tikt ook graag een ruitje in. Dit is namelijk de snelste manier om binnen in een woning of kantoorpand te komen. Door veiligheidsfolie op de ruit te plakken maak je het de inbreker bijzonder moeilijk. Het glas blijft namelijk bij elkaar zitten en de inbreker komt er dus niet zomaar doorheen. Dit gaat hem veel tijd kosten en hierdoor zal hij afhaken en een andere woning gaan zoeken.

De veiligheidsfolie houdt niet alleen de inbreker tegen maar voorkomt ook dat de vloer vol komt te liggen met glasscherven en splinters. De folie biedt dus meer veiligheid voor huisdieren omdat ze niet geraakt kunnen worden door rondvliegende glassplinters en er ook niet doorheen kunnen lopen.

UV straling tegen houden

Naast het bij elkaar houden van glasscherven wanneer de ruit breekt, heeft de veiligheidsfolie nog een goede eigenschap. Het houdt namelijk UV straling tegen. De nummer 1 oorzaak van huidkanker is te veel blootstelling aan UV straling. Binnen in huis of op kantoor wil je niet nog eens na hoeven denken over deze gevaren. Door de folie op het glas te laten plaatsen voorkom je dit probleem. Naast de schadelijke gevolgen van UV straling zorgt de straling ook voor verkleuring van meubilair. De folie voorkomt dus de verkleuring waardoor meubelen langer mooi blijven en hun echte kleur behouden.

5/5 - (1 stemmen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *