Bouw

Kies voor een bouwopleiding

Het is weer juni, een spannende tijd voor een hoop scholieren en studenten. Zij krijgen te horen of ze geslaagd zijn of niet. Dit geldt voor de vwo, havo en vmbo studenten. Terwijl ze in afwachting zijn van de uitslag moeten ze zich ook al weer bezig houden met het vervolg. Wat wil je gaan doen na je middelbare schooltijd? Een enkeling kiest ervoor om te gaan reizen, de meesten zullen toch doorgaan naar het beroepsonderwijs. Een keuze heb je niet zomaar gemaakt, dit blijft erg lastig onder de studenten. Het heeft voor een groot deel te maken met de leeftijd waarop je al moet kiezen. Deze jongeren moeten zich nog helemaal ontwikkelen. De keuze die op 16, 17 of 18 jarige leeftijd gemaakt moet worden is belangrijk voor de toekomst. Ondanks de crisis trekt de bouwsector ontzettend aan de afgelopen tijd. Het is daarom slim om te kiezen voor een bouwopleiding. Met de vergrijzing in de branche en de mogelijkheden op de arbeidsmarkt is het strategisch om voor de bouw te kiezen.

 

Bouwopleidingen

Een bouwopleiding kiezen maakt de keuze nog steeds niet makkelijk. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten opleidingen waar je uit kunt kiezen. De bouw is natuurlijk ook een hele diverse sector. Zoals hierboven beschreven maakt de bouwbranche een ware opmars. Het herstel van de economie is duidelijk zichtbaar. Er worden weer steeds meer projecten aangenomen, mensen gaan weer verbouwen en de woningmarkt trekt ontzettend aan. Dit komt mede door de lage rente. Het vertrouwen in de woningmarkt is daarom van hoog niveau. Veel sectoren profiteren hiervan en een verdere groei in de bouw wordt verwacht.

 

Studenten die nu met een bouwopleiding starten plukken de vruchten van deze groei wanneer ze hun opleiding afgerond hebben. Er staan grote projecten gericht op seniorenwoningen gepland en ook nieuwbouwprojecten poppen overal als paddenstoelen uit de grond.

Er is sprake van een vergrijzing in Nederland, het aantal ouderen blijft toenemen. Om hen allemaal te kunnen huisvesten zullen er steeds meer seniorenwoningen gebouwd moeten worden. Je kunt je voorstellen dat je als timmerman, tegelzetter of metselaar in de toekomst veel werk zult hebben. Een baan in de bouw is zo goed als gegarandeerd.
Een bouwopleiding duurt drie tot vier jaar en zijn voornamelijk gericht op de praktijk. Je kunt alle theorie toe passen in de praktijk op je werkervaringsplek. Stage- en werkervaring doe je op tijdens je opleiding waardoor je dus echt klaargestoomd wordt voor de arbeidsmarkt.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *