Bouw

Een baan in de bouw

De bouw is nog altijd aan het groeien. In 2015 werd de omzet al per kwartaal hoger en ook in 2016 blijft deze stijgen. Bouwbedrijven gaan steeds steviger in hun schoenen staan, de bankrekeningen groeien en de investeringen nemen toe. Dit kun je al snel zien aan de groei van het aantal vacatures in de bouw. Bouwbedrijven zijn weer op zoek naar talentvolle werknemers.

De bouw

Er is geen enkele sector die zoveel creativiteit vergt als de bouw. De bouwsector is een sector die mooie dingen maakt, passende oplossingen vindt, meedenkt aan de toekomst, zorgt voor een veilige woonomgeving voor de volgende generatie: overal kom je de resultaten van de bouw tegen. Dat dit op prijs wordt gesteld zie je terug aan de groei van de sector.

Zoektocht naar talent

Ondanks de groei van de bouw, is er nog steeds een tekort aan werknemers. Het wordt steeds moeilijker om vacatures op te vullen. Het is een constante uitdaging om de juiste mensen met de gewenste vaardigheden en talenten aan te trekken. Geavanceerd zoeken is van enorm belang, maar ook Employer Branding en het realiseren van netwerken met inzetbare krachten wordt steeds belangrijker om het juiste personeel op de juiste plek te hebben.

Naast een tekort aan jong talent dreigt er ook een tekort aan oudere ervaren werknemers. De komende vijf tot tien jaar zal een grote groep 55-plussers uitstromen. Het gevolg hiervan is een tekort aan kennis en ervaring. Dit wordt gecombineerd met een tekort aan technische VMBO’ers en MBO’ers. Hierdoor vrezen veel ondernemers een tekort aan vakmanschap in hun organisatie.

Werken in de bouw

Bezit jij talent waar de bouw naar op zoek is? Overweeg dan een bouwopleiding van Bouwmensen Zuid-West. De bouw biedt voor ieder van wils. Denk aan creatieve banen als architect en tekenaar, een organisatorische carrière als projectleider of uitvoerder of een baan waar je lekker met je handen kunt werken, zoals timmerman of metselaar. Echter biedt de bouw niet enkel leuk werk, maar is de bouw ook goed voor een collegiale sfeer, doorgroeimogelijkheden, een goed salaris en ben je bijna zeker van een baan.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *