Bouw

De gripstrip bevordert de veiligheid van houten constructies

Houten constructies die in de buitenlucht verkeren, kunnen enorm glad worden wanneer het geregend en of gevroren heeft. Dit wordt dan natuurlijk ook gevaarlijk om over heen te lopen. Helaas kan je de regen niet stoppen, maar wel kan je wat aan de constructie doen! Dit kan in de vorm van de gripstrip! In dit artikel lees je hoe de strips enorm kunnen helpen wat betreft de veiligheid.

 

De gripstrip bevordert de veiligheid van constructies enorm

Zoals hierboven al werd vermeld, wanneer het regent worden houten constructies erg glad. De reden hiervoor is dat er een klein laagje water op komt te staan, wat er voor zorgt dat je schoenen een stuk minder grip hebben. Dit geld niet alleen voor schoenen, maar ook voor banden van voertuigen of fietsen. Het is dan erg makkelijk om weg te glijden en ten val te komen. Om dit tegen te gaan heb je de veiligheid strips nodig. Dit zijn lange, houten stroken die je op het oppervlak van de constructie bevestigd. Wat het doet is dat het een oppervlakte schept boven het water. Dit zorgt er voor dat je niet alleen over het natte oppervlakte loopt. Daarnaast is het ook verstandig om de strips te hebben voor wanneer het droog is. Het zorgt in alle instanties er voor dat schoenen en banden meer grip hebben op het oppervlakte. Dit vermindert ten alle tijden de kans op een ongeval.

 

De gripstrip is los te verkrijgen of als voor gemonteerd

Allereerst, de strips zijn gewoon los te verkrijgen. Het voordeel hiervan is dat je deze op al bestaande constructies kan monteren. Je hoeft dus niet de constructie te demonteren, om dan andere balken te gebruiken. Daarnaast is het ook mogelijk om de strips als pre-fab te krijgen. De strips zullen dan van te voren gemonteerd zijn op de balken zodat ze gemakkelijk gemonteerd kunnen worden.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *