Bouw

Creëer ruimte met een dakkapel

Het plaatsen van een dakkapel is voor veel Nederlanders een van de verbouwingen die ze nog willen uitvoeren om extra ruimte te creëren. Dit is natuurlijk niet voor niets, zeker niet met de traditionele Nederlandse bouwstijl waar veel woningen voorzien zijn van een schuin dak. Deze zorgen vaak voor minder vierkante meters welke gebruikt kunnen worden maar kost vaak ook een grote hoeveelheid licht op de bovenverdieping. Iets waar een dakkapel een prima oplossing voor is!

Traditioneel dakkapel laten plaatsen

In Nederland zijn een aantal dakkapellen razend populair. Dit zijn bijvoorbeeld de traditionele dakkapellen waarbij een variant ter plekke in elkaar wordt getimmerd. Deze zijn echter de afgelopen jaren vergezeld van stevige concurrentie door de zogenaamde Prefab dakkapellen. Deze kant en klare kapellen hebben een aantal voordelen. Ze worden bijvoorbeeld vooraf al volledig waterdicht gemaakt en kennen korte levertijden. Hierdoor is de overlast bij u aan huis minimaal. Ook de prijs is vaak gunstig, omdat het geen exact maatwerk betreft. Vaak is dit werk binnen een dag af te ronden waardoor je geen enkele nacht uit je slaapkamer hoeft te zijn! Hiermee is ook gelijk het grootste probleem benoemd. Omdat het geen maatwerk is, kunnen bepaalde huizen of gebouwen niet voorzien worden van Prefab. De hellingshoek komt niet overeen of er zijn andere facetten waardoor het niet mogelijk is. Dan kan er met een traditioneel dakkapel nog een goed alternatief gebruikt worden.

Materiaalsoorten

Een dakkapel kan bestaan uit verschillende soorten materialen. Vroeger werden er enkel houten dakkapellen gerealiseerd. Het soort hout wat wordt gebruikt is over het algemeen meranti. Dit is hout wat van nature zeer sterk is. Deze worden vaak nog afgewerkt met platen van Trespa of Keralit. Hierdoor wordt de levensduur van uw dakkapel gegarandeerd verlengt.

andere veel gebruikte materialen zijn bijvoorbeeld:

  • Kunststof
  • Polyester
  • Zink

Iedere materiaalsoort heeft zijn eigen voor- en nadelen. Dit ligt vaak ook aan het type huis en de locatie ervan. Hiervoor kun je je laten adviseren door een bouwbedrijf bij jouw in de buurt zoals bij www.rudyvermeeren.nl

 

 

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *